Laatste nieuws:

EMMELOORD, 3 maart 2016 10:29

Laatste turbine Windpark Westermeerwind geïnstalleerd (video)

De opbouw van de 48 windturbines voor near shore Windpark Westermeerwind in het IJsselmeer is voltooid. Siemens heeft de laatste turbine compleet geïnstalleerd. Na een testfase wordt het windpark in bedrijf gesteld. De zeer windrijke locatie en de kwaliteit van de gekozen turbines zorgen voor een hoge duurzame elektriciteitsproductie, zo blijkt nu al.

Siemens heeft de laatste van de in totaal 48 turbines van Windpark Westermeerwind geïnstalleerd (foto: Westermeerwind). '
Siemens heeft de laatste van de in totaal 48 turbines van Windpark Westermeerwind geïnstalleerd (foto: Westermeerwind).
1/1

Anne de Groot, directeur Westermeerwind: "Sinds in februari bijna de helft van de windturbines is overgedragen aan Westermeerwind, wekt het windpark al voldoende groene stroom op voor bijna 80 000 huishoudens. Momenteel is Windpark Westermeerwind Nederlands grootste windpark in het water. De komende periode wordt de tweede helft van het park uitgebreid getest, waarna hoofdaannemer Siemens ook de laatste turbines aan ons overdraagt. Dan wekken de in totaal 48 turbines voldoende windstroom op voor zo'n 160 000 huishoudens. Ongeveer een jaar nadat het windpark operationeel is, kunnen inwoners en agrariërs uit de Noordoostpolder, Urk en voormalig Lemsterland deelnemen via obligaties of aandelen."

"De installatie van de funderingen, kabels en turbines voor Windpark Westermeerwind, heeft zoals gepland een jaar in beslag genomen", zegt Willie Wienholts, projectmanager bij Siemens. "De eerste funderingspaal werd in maart vorig jaar in de bodem van het IJsselmeer geheid; de laatste in mei. Gedurende de zomermaanden werden de elektriciteitskabels gelegd en het transformatorstation op land voltooid. We installeerden de eerste complete windturbine in september op zijn fundering en nu, een half jaar later, de laatste. De komende 15 jaar zal Siemens het windpark ook onderhouden".

Windpark Westermeerwind
Westermeerwind wordt gebouwd in het water van het IJsselmeer langs de dijken van de Noordoostpolder. Het is het grootste near shore windpark van ons land en bestaat uit 48 windturbines van 3 MW - verdeeld over twee rijen langs de Westermeerdijk en een langs de Noordermeerdijk - en een transformatorstation op het land. Het windpark gaat windstroom voor 160 000 huishoudens produceren. Westermeerwind maakt deel uit van Windpark Noordoostpolder met 86 windturbines in het water en op het land, langs de dijken van het IJsselmeer.

www.westermeerwind.nl

www.windparknoordoostpolder.nl

 

Installatie van een windturbine van Windpark Westermeerwind from Westermeerwind on Vimeo.

bron: Engineersonline.nl

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden