Laatste nieuws:

WALTHAM, MASSACHUSETTS (VS), 25 februari 2016 13:23

Boston Dynamics presenteert nieuwe Atlas-robot (video)

Roboticapionier Boston Dynamics heeft een nieuwe generatie van de Atlas-robot gepresenteerd. De nieuwe versie van de robot kan door de sneeuw wandelen, dozen opstapelen en ook opstaan na een val.

'
1/1

Boston Dynamics is vooral bekend van de robot-viervoeters Big Dog en Alpha Dog. De mensachtige Atlas-robot heeft echter ook enkele belangrijke vernieuwingen gekregen.

Verbeteringen

De nieuwe Atlas-robot ziet er wat menselijker uit dan zijn voorganger. In onderstaand filmpje wordt de robot heen en weer geduwd en dit wordt door veel mensen op internet al als ‘zielig’ ervaren. Ook is de robot nu vrij van enige kabels. De robot heeft nu een ‘rugzak’ met accu’s.

Ook de omvang, het gewicht en de balans van de robot zijn verbeterd. De oude versie was ongeveer 1 meter 88 hoog en 156 kilo zwaar. De nieuwe generatie is 1 meter 75 lang en weegt ‘maar’ 82 kilo. Atlas weet zichzelf ook goed te corrigeren als de robot uit balans dreigt te raken. Om dit te bereiken is de robot voorzien van veel sensoren en gebruikt hij LIDAR en stereo-beeldsensoren om door een omgeving te navigeren.

Whether you fall, means nothing at all

In onderstaande video wordt Atlas ruw ten val gebracht door een medewerker van Boston Dynamics. Gelukkig kan de robot daar weer zonder at teveel moeite van herstellen.

Daarnaast heeft de robot een erg stille elektrische motor, waardoor Atlas weinig geluid produceert, vooral vergeleken met de erg luidruchtige Big Dog- en Alpha Dog-robot. Ook kan de robot redelijk snel lopen en reageren. Alle bewegingen in de onderstaande video zijn niet versneld.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden