Laatste nieuws:

ZEVENAAR, 25 februari 2016 10:18

Industriële robots met betere actieradius

Rollon, producent en leverancier van lineaire assen en geleidingen, toont tijdens de Hannover Messe in april een railsysteem voor robots, dat modulair opgebouwd kan worden met behulp van verschillende assen en geleidingen die speciaal ontwikkeld zijn voor zware belasting.

'
1/1

Dankzij het railsysteem kunnen bewegingen van robots met een zevende as uitgebreid worden en wordt eveneens de actieradius van een robot vergroot. Ook de andere systemen van Rollon komen uitgebreid aan bod tijdens de vakbeurs, die van 25 tot en met 29 april 2016 in Hannover plaatsvindt. Rollon is te vinden in hal 17, stand C42.

Lineaire assen

Met het systeem beweegt de robot over lineaire assen, die vlak boven de grond gemonteerd zijn. De assen kunnen kleine tot middelgrote robots dragen met een maximum gewicht van 2.000 kilogram. Voor de bouw van het systeem gebruikt Rollon voornamelijk Tecline-assen. Deze profielen met prismatische rollengeleiding of kogelomloopgeleiding met tandheugelaandrijving, hebben een hoog draagvermogen en zijn uiterst dynamisch.

Het systeem is geschikt voor toepassingen in de robotica, bij palletiseersystemen, assemblagelijnen en in de logistiek. Men kan bijvoorbeeld een robot met een zwenkarm op een lineaire as evenwijdig aan een productielijn plaatsen om handelingen uit te voeren. Ook kan het systeem uitgebreid worden met een mobiele feeder-robot, die werkzaamheden op verschillende plekken van en om een product uitvoert.

Uitvoeringen

De lineaire assen zijn verkrijgbaar tot een lengte van twaalf meter uit een stuk. Voor een groter bereik kunnen meerdere assen aan elkaar gekoppeld worden. Ook kan de lineaire as optioneel uitgebreid worden met een SYS-systeem van Rollon. Dit modulaire systeem combineert geleidingen van een aluminium legering met sterke mechanische techniek, een verhard oppervlak en lopers vervaardigd uit geëxtrudeerd lichtmetaal.

Welk systeem de beste oplossing is, hangt af van de technische eisen die aan het systeem gesteld worden. Rollon kan dankzij een uitgebreid productportfolio een groot aantal oplossingen op maat samenstellen.

De toepassing is te zien tijdens Hannover Messe 2016 hal 17, stand C42

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden