Laatste nieuws:

LEIDSCHENDAM, 14 februari 2016 10:32

'Liefde is het beste bedrijfskapitaal'

Een ondernemer die vanuit liefde werkt, maakt minder uren en heeft meer succes. Dit schrijft dr. ir. Ellen de Lange-Ros in haar vierde businessroman 'Een zaak van hart-werken'. Het boek is op 1 februari verschenen. Het lijkt daarmee een opzetje voor Valentijnsdag.

Ellen de Lange-Ros schreef haar vierde businessroman 'Een zaak van hart-werken'.'
Ellen de Lange-Ros schreef haar vierde businessroman 'Een zaak van hart-werken'.
1/1

Succesvolle ondernemers, merkte Ellen de Lange-Ros in haar praktijk als business coach, werken niet per definitie hard. 'Wat ze gemeen hebben is dat ze ergens voor staan en daar vol voor gaan. De tobbers werken zich drie slagen in de rondte en klapwieken van de spanning. De toppers werken in alle rust naar het doel toe, vanuit liefde voor hun missie, hun klanten en zichzelf.'

'Nog meer uren maken en nog meer stress is niet de oplossing voor slecht draaiende zelfstandigen. Ze hebben iets anders nodig.'

ZZP'ers

Het merendeel van de 900.000 zzp'ers en zelfstandigen in Nederland zit in de problemen. Ze maken veel uren en ervaren een ongezonde werkdruk. Toch verdienen ze met al hun geworstel zo weinig dat ze bijvoorbeeld geen pensioen opbouwen en zich niet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Zo ontstaat in Nederland een nieuw proletariaat. 'Keihard buffelen en weinig verdienen is op den duur een slopende combinatie', aldus Ellen de Lange-Ros. Het medicijn is niet nog harder werken, of hopen op die lucratieve volgende klus.'

Hart-werken

Anna, Joris en Orlando zijn ondernemers en de hoofdrolspelers in 'Een zaak van hart-werken'. In het boek maken de drie kennis met de oudere Francisca. Wat is haar geheim? Waarom bereikt ze zoveel in haar werk, op een eenvoudige manier? In de vier hoofdstukken openbaart Francisca het geheim van hart-werken. Gaat het Anna, Joris en Orlando lukken om hart-werken in de praktijk te brengen? En wat levert het op? Praktische oefeningen voor lezers verrijken de roman.

'Iedereen wil flow, maar niemand weet hoe je daar dan praktisch in moet komen. Deze inzichten en technieken stellen je ertoe in staat.'

In iedereen schuilt een onuitputtelijke bron van inspiratie en energie. Wie eruit put, ervaart flow en passie. Het hart-werken concept helpt ondernemers praktisch en concreet dit kapitaal te vinden en te gebruiken. Ook laat de auteur, opgeleid tot beta-wetenschapper, zien dat hart-werken meetbaar is. Klopt een hart niet 'coherent', dan ervaart iemand spanning en dreigt burnout. Werkt de ondernemer vanuit zijn hart, dan is het ritme optimaal. Rust, ruimte, ideeën en meer klanten en omzet komen als vanzelf. Daarmee is hart-werken concreet, praktisch en direct toepasbaar in het dagelijks werk.

Over de auteur

Dr. ir. Ellen de Lange-Ros helpt ondernemers en zelfstandigen sneller te groeien. Ze schreef het boek 'Een zaak van fans' over online marketing en goed geld verdienen. Toen ze zag dat veel ondernemers niet alleen een gebrek aan klanten hebben, maar ook te hard werken, schreef ze het vervolg 'Een zaak van zacht werken'. Omdat geld en groeien onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, volgde in 2015 een derde deel over geld 'Een zaak van geld'. In 2016 is het laatste deel in de serie verschenen 'Een zaak van hart-werken'.

Ellen promoveerde aan de Universiteit Twente en werkte in verschillende functies bij KPN. Ze startte in 2006 haar eigen bedrijf Faxion als zelfstandig marktonderzoeker. In 2012 verkocht ze de marktonderzoeks-tak van haar bedrijf aan haar business partner; sindsdien werkt ze als business coach en auteur.

Faxion.nl

'Een zaak van hart-werken', paperback, 178 pagina's. Verschenen op 1 februari 2016.

bron: Vraag en Aanbod

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden