Laatste nieuws:

WOERDEN, 15 februari 2016 14:24

Inschrijving TechniekTrofee 2016 van start

Vanaf vandaag kunnen scholen hun idee voor de TechniekTrofee 2016 insturen. De winnende school – met het beste voorbeeld van wetenschap en techniek in het basisonderwijs – krijgt een geldprijs van € 2.500, een penning en oorkonde.

'
1/1

Wetenschap & Techniek (W&T) staan volop in de belangstelling, ook in het primair onderwijs. In 2020 moet W&T een vaste plek hebben in het basisonderwijs. Vooruitlopend daarop zijn veel basisscholen al bezig met het verankeren van W&T in hun lesaanbod, of met het ontwikkelen van ideeën daarvoor.

Op die scholen richten TechniekTalent.nu en het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds de schijnwerpers met de TechniekTrofee 2016. Scholen kunnen vanaf vandaag inzenden via www.techniektalent.nu/techniektrofee.

Inspiratieprijs

De TechniekTrofee wordt sinds 2014 uitgereikt aan basisscholen die de talenten van hun leerlingen ontwikkelen in de wetenschap en techniek. Er zijn twee prijzen te winnen. Dit jaar introduceert de organisatie een nieuwe categorie, bestemd voor de school met het meest inspirerende idee voor W&T in het basisonderwijs: de TechniekTrofee Inspiratieprijs 2016. De winnende school kan het prijzengeld van € 2.500 meteen besteden aan de uitvoering van het idee.

“Een stimulans om verder te gaan”

In 2015 ging de TechniekTrofee naar OBS De Zwerm in Sint Maarten. “De school ademt techniek,” aldus de jury. Directeur Eveline van Mameren van De Zwerm raadt andere basisscholen aan om in te zenden voor de TechniekTrofee: “Het is belangrijk om je successen te vieren. Het winnen van deze prijs was een geweldige ervaring en een stimulans om verder te gaan. Het prijzengeld besteden we aan onder meer de aanschaf van materialen. Zo helpt het ons om ons W&T-onderwijs naar een hoger plan te tillen.”

Inzenden tot en met 15 april

Basisscholen kunnen hun ideeën voor W&T-onderwijs of hun voorbeelden ervan inzenden via het deelnameformulier op www.techniektalent.nu/techniektrofee. De inzendtermijn loopt tot en met 15 april 2016.

De jury buigt zich vervolgens over de inzendingen, om per categorie maximaal drie nominaties te kiezen. Daaruit selecteert de jury de winnaars van de TechniekTrofee en van de Inspiratieprijs, die op 14 juni 2016 door Maurice Lede (bekend van o.a. Het Klokhuis) bekend worden gemaakt.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden