Laatste nieuws:

GUANGZHOU (CHINA), 8 februari 2016 15:10

540 robots gaan dansend het nieuwe jaar in (video)

De Chinese nieuwjaarsviering is altijd een mooi excuus om de nodige grote dansgroepen op televisie te laten verschijnen. Deze week was het echter de beurt aan een dansgroep van 540 robots om het nieuwe kalenderjaar in te luiden.

'
1/1

Het jaar van de aap werd ingeluid door een tv-special van Chinese omroep CCTV (China Central Television). De omroep liet 540 robots opdraven om een massale gechoreografeerde dans ten tonele te brengen tegen de skyline van de Chinese stad Guangzhou (Kanton).

Terwijl zanger Sun Nan (zeg maar de Chinese Marco Borsato) zong over China’s tocht naar de wereldtop deden de robots handbewegingen, dansbewegingen en zelfs een handstand. Allemaal wat houterig, maar door de immense hoeveelheid robots toch een spectaculair verschijnsel.

Drones

Het CCTV-optreden van de 540 robotdansers werd afgesloten met 29 drones in volle vlucht, die glitter over het toneel uitstrooiden. De nieuws en media-website Shanghaiist noemde het robot-optreden het “absolute hoogtepunt van CCTV’s Spring Festival Gala”.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden