Laatste nieuws:

DEN HAAG, 8 februari 2016 14:39

Investering van 5 miljoen voor Robot Robots Company

InnovationQuarter heeft 5 miljoen euro geïnvesteerd in het Haagse Robot Robots Company (RRC). Wethouder Ingrid van Engelshoven van de gemeente Den Haag maakte de investering vorige week bekend tijdens het investeringsevent Access to Capital op de HSD Campus.

V.l.n.r.: Edwin Lustig (Robot Security Systems), Mr. Yasutoshi Yokoyama (MAKIS), Martien Kuunders (InnovationQuarter), Pieter Jonker (Robot Robots Company), Martin Roos (Robot Robots Company), Ingrid van Engelshoven (wethouder Den Haag), Dennis Werkman (Directeur Grootzakelijk Rabobank Regio Den Haag), Pieter Oosterlander (MAKIS), Rinke Zonneveld (InnovationQuarter) en Marco van Alderwegen (Stichting Else). '
V.l.n.r.: Edwin Lustig (Robot Security Systems), Mr. Yasutoshi Yokoyama (MAKIS), Martien Kuunders (InnovationQuarter), Pieter Jonker (Robot Robots Company), Martin Roos (Robot Robots Company), Ingrid van Engelshoven (wethouder Den Haag), Dennis Werkman (Directeur Grootzakelijk Rabobank Regio Den Haag), Pieter Oosterlander (MAKIS), Rinke Zonneveld (InnovationQuarter) en Marco van Alderwegen (Stichting Else).
1/1

Robot Robots Company (RRC) is een roboticabedrijf uit Den Haag dat zich focust op de twee aandachtsgebieden zorg en beveiliging. Het bedrijf laat hiermee zien dat de robots breder inzetbaar zijn dan bijvoorbeeld enkel de industrie.

Martin Roos, CEO van RRC en eigenaar van Lobeco, heeft al vele jaren een passie voor robotica en hoogwaardige technologie en ziet in de zorg- en beveiligingsmarkten de meeste toepassingen voor robotica. “Wij zijn ervan overtuigd dat voor het ontwikkelen van geavanceerde robots schaalgrootte nodig is en herbruikbare technologie building blocks. Wij vinden ook dat robots functioneel en praktisch ontworpen dienen te zijn. Dit kan alleen door te focussen met toewijding en kennis van specifieke verticale markten,” licht Roos toe.

Robots

“Zorgrobot LEA wordt naar de markt gebracht door specialist Robot Care Systems. De beveiligingsrobots SAM en SAM XL door Robot Security Systems. Maatwerkrobots gebaseerd op onze building blocks doen we bij Robot Engineered Systems. Deze drie bedrijven met 40 hooggeschoolde developers vormen met elkaar Robot Robots Company. Met z’n allen werken we met passie aan bruikbare robots die het verschil maken.”

Robots voor zorg

Ouderen helpen om langer zelfstandig te functioneren en een leuker leven te hebben. Dat doel had de Servische onderneemster Maja Rudinac voor ogen bij de ontwikkeling van LEA (Lean Elderly Assistent), de robot in de vorm van een rollator. Met robot LEA kunnen mensen opstaan, lopen, en alle obstakels in huis vermijden. Daarnaast helpt robot LEA onder meer met het oppakken van dingen, het ophalen van eten in de keuken, het tijdig wakker worden en het herinneren aan inname van medicijnen.

Robots voor beveiliging

Met de inzet van robots voor het bewaken van gebouwen en terreinen wil Robot Security Systems beveiliging 24/7 beschikbaar en rendabel maken. De ontwikkeling van SAM, de mobiele robot die surveilleert, detecteert en communiceert, is gebaseerd op het ondersteunen en/of overnemen van taken van beveiligers, receptionistes, mobielsurveillanten en ondersteunt de centralist van de alarmcentrale.

SAM is voorgeprogrammeerd met onder andere een plattegrond, de locaties van detectoren en het draaiboek van beveiligers. Tijdens surveillancerondes maakt hij met zijn laserscanner continu een digitale plattegrond van de omgeving en detecteert SAM van alles. Met zijn intelligente thermische camera onderscheidt hij mensen die hij om identificatie kan vragen. Obstakels, zoals rondslingerende dozen, neemt SAM waar via de scanner en zijn 360° camera. Hij past dan zijn route aan en vermijdt het obstakel tot deze is verwijderd.

Access to Capital

Ruim 170 ondernemers bezochten het Access to Capital-event op de HSD Campus in Den Haag met pitches, interactieve presentaties met lessons learned van onder meer Fox-IT en EclecticIQ en een MoneyMarket. Net als RRC destijds in 2015, pitchten dit keer WeAware, Atmos, Sim-Ci, Delft Dynamics, Zivver en Interbox voor 50 potentiële investeerders. Rick Goud van Zivver is deze middag uiteindelijk uitgeroepen tot pitchwinnaar. De presentatie van Access to Capital was in handen van Mathijs Bouman (econoom en journalist RTL Z).

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden