Laatste nieuws:

GRONINGEN, 8 februari 2016 12:17

Innovatiegeld voor MKB Noord-Nederland

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland heeft begin februari een aantal nieuwe subsidieregelingen gelanceerd om innovatie in het noordelijk mkb (Friesland / Groningen / Drenthe) te stimuleren. Het gaat hierbij om een nieuwe subsidietender Valorisatie en subsidiecalls voor proeftuinen en kennisontwikkeling met een gezamenlijk budget van 22,5 miljoen euro.

'
1/1

Naast deze nieuwe regelingen is het voor noordelijke mkb-bedrijven ook nog steeds mogelijk om aanvragen in te dienen voor innovatieprojecten in het kader van de VIA-regeling.

Tender Valorisatie

Budget € 6,5 miljoen, deadline 2 mei 2016

Ontwikkelprojecten van mkb-bedrijven bij voorkeur in samenwerking met cross-overs. Maximale projectduur 2 jaar, maximale subsidie per project € 1 miljoen, subsidie is 30 of 35% van de subsidiabele kosten.

Call kennisontwikkeling

Budget € 6 miljoen, first come, first serve tot 31 mei

Voorwaardenscheppende en kennisontwikkelingsprojecten ten behoeve van innovatie in het MKB. In deze call worden vooral aanvragen verwacht door kennisinstellingen, netwerkorganisaties e.d. Maximale projectduur 3 jaar, maximale subsidie per project € 1.000.000, subsidiepercentage 40%

Call proeftuinen

Budget € 10 miljoen, first come, first serve tot 31 mei

Het opzetten of verbeteren van proeftuinen om de valorisatie van kennis door het innovatieve MKB te stimuleren. Dit mag gebeuren door kennisinstellingen, grootbedrijven, groepen mkb's en brancheorganisaties. Ook aanloopverliezen van nieuwe proeftuinen zijn subsidiabel, op langere termijn moet sprake zijn van een haalbare exploitatie. De maximale projectduur is 3 jaar, maximale subsidie is € 2 miljoen, subsidiepercentage is 40 of 45%.

Kijk voor meer informatie op www.samenwerkingsverbandnoordnederland.eu

bron: FME

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden