AMSTERDAM, 4 februari 2016 09:50

Arbeidsmarkt voor engineers groeit licht, is nog steeds krap

De vraag naar engineers is in 2015 slechts 3 procent gestegen ten opzichte van 2014. De arbeidsmarkt blijft nog steeds krap, omdat de vraag naar engineers nog steeds hoger is dan het aanbod. Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht.

Het aantal vacatures voor hoogopgeleide engineers daalde in het vierde kwartaal met 5% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. Dit blijkt uit onderzoek van Yacht. Ondanks de 14% groei van vacatures in het derde kwartaal van 2015, stijgt de vraag met slechts 3% ten opzichte van 2014.

Minder flexibel

Oorzaak van de tegenvallende groei in vacatures is het verkleinen van de flexibele schil bij diverse bedrijven. Vooral bij bedrijven die worden gedreven vanuit technologische innovatie zijn kritische functies die met tijdelijke contracten werden ingevuld, omgezet naar vaste dienstverbanden.

“Een beweging die we vaak zien bij een groeiende economie. Dit beperkt echter ook het snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt via inzet van flexibele kennis en capaciteit”, aldus Ard Kistemaker, Directeur Yacht Engineering.

Software-ontwikkelaars gewild

De vraag naar specialisten op het gebied van softwareontwikkeling liet in 2015 de grootste groei zien in aantallen vacatures. Ten opzichte van 2014 was er in 2015 maar liefst 18% meer vraag naar deze professionals. Innovatie wordt meer en meer vormgegeven met behulp van software-ontwikkeling.

De vraag naar front- en backendontwikkelaars, mobiele-app-ontwikkelaars, testdesigners, integrators en testengineers liet gedurende het hele jaar een flinke groei zien.

Bekijk voor meer informatie het gehele bericht op Yacht.nl

bron: Yacht

Foto's:

Arbeidsmarkt voor engineers nog steeds krap ondanks groei

© Aandrijvenenbesturen.nl