ZOETERMEER, 1 februari 2016 13:14

Onderhandelingen Cao Metalektro hervat

Maandag 1 februari hebben de vakbonden per brief gereageerd op het initiatief van FME om de formele onderhandelingen voor de Cao Metalektro te hervatten.

Eerste onderhandelaar FME Peter Bongaerts : “Ik vind het positief dat de vakbonden op ons initiatief zijn ingegaan. Een cao sluit je immers niet op straat, maar aan tafel. De afgelopen periode is duidelijk geworden dat de vakbonden en werkgevers op een aantal punten wezenlijk verschillen van inzicht. Wij delen met de vakbonden de visie dat de wereld om ons heen door digitalisering, robotisering en ict razendsnel verandert en dat dit groot aanpassingsvermogen van bedrijven en medewerkers vraagt.”

Bongaerts vervolgt: “Maar we hebben een verschillende visie op wat nodig is om deze verandering vorm te geven. Deze uiteenlopende blik op de toekomst maken de cao-onderhandelingen tot een zeer moeizaam proces. Het in het belang van bedrijven en medewerkers dat er evenwichtige collectieve afspraken gemaakt worden. Daarom is het goed dat de vakbonden hebben besloten op ons initiatief in te gaan en wij het formele overleg dus kunnen hervatten.”

bron: FME

Foto's:

Onderhandelingen Cao Metalektro hervat

© Aandrijvenenbesturen.nl