HOOGEVEEN, 1 februari 2016 12:56

MKB Noord-Nederland kan volop profiteren van composieten

Op donderdag 11 februari 2016 organiseert het programma World Class Composites Solutions (WCCS) een conferentie voor het Noord Nederlandse MKB in onder andere de sectoren bouw, infra, olie en gas, transport, luchtvaart en de meubelindustrie over de innovatie- en new business-kansen van lichtgewicht composietmaterialen en slimme productieprocessen.

WCCS wil bedrijven tijdens deze middag (nader) kennis laten maken met de mogelijkheden van composietmaterialen in bestaande en nieuwe producten en het slimmer en foutloos produceren ervan. Ook bedrijven die nu nog geen composieten verwerken, maar waarvoor de toekomst kansen biedt. Zo zal prof.ir. Adriaan Beukers, specialist op het gebied van composieten, vertellen over innovatiemogelijkheden met composiet voor MKB. Jos ter Laak (directeur CTC Engineering) licht een aantal praktijkvoorbeelden toe, zoals de toepassing van composieten in kippers of in de biocomposiet brug in Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Gedeputeerde Henk Brink (provincie Drenthe) onderstreept het belang van het composiettoepassingen voor het regionale MKB. Rob Goossens (vicepresident Fokker Aerostructures) legt uit hoe WCCS het MKB op weg kan helpen bij het gebruik van deze nog redelijk onbekende materiaalsoort.

Doorontwikkeling met bedrijven

Aansluitend op deze conferentie wordt een vervolgprogramma gestart, waarin bedrijven met hun concrete vragen rondom composieten en smart industry aan de slag kunnen gaan. Tijdens de conferentie worden de vragen en wensen van ondernemers geïnventariseerd. Gedacht wordt aan een programma rond kennisdeling met kennisinstellingen en samenwerkingsverbanden om nieuwe productgroepen en markten te ontwikkelen of processen te optimaliseren.

Deelname aan de conferentie is, na aanmelding via http://www.wccs-nn.nl/.  kosteloos. De conferentie  vindt plaats vanaf 13:00 uur in Hotel Van der Valk, Verlengde Herendijk 50 7833 JD Nieuw-Amsterdam.

Foto's:

MKB Noord-Nederland kan volop profiteren van composieten

© Aandrijvenenbesturen.nl