Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 28 januari 2016 11:28

44 miljoen subsidie voor energie-innovaties

De doelstelling van Demonstratie energie-innovatie (DEI) is om in Nederland een ‘etalage’ van energie-innovaties te creëren waardoor Nederlandse bedrijven gemakkelijker de sprong naar internationaal succes kunnen maken met producten, processen of diensten die zij ontwikkeld hebben.

'
1/1

Het totale budget voor deze regeling bedraagt 44 miljoen euro, te verdelen over de voorjaarstender (sluit eind april) en de najaarstender (sluit eind oktober).

Versterking Nederlandse economie

De demonstratieprojecten moeten technologieën bevatten die potentie hebben voor versterking van de Nederlandse economie, wat omzet, werkgelegenheid en export van en door Nederlandse fabrikanten, technische dienstverleners of leveranciers betreft. Op deze wijze dragen de projecten bij aan de economische (groene) groei in Nederland.

Subsidieaandeel

De subsidie varieert tussen de 30% en 65% van de te maken kosten, afhankelijk van het type project en indiener. De maximale subsidie bedraagt € 6 miljoen per project (was 4 miljoen).

Ook pilots

De regeling verandert dit jaar van opzet, waardoor het ook mogelijk is subsidie te verkrijgen voor pilotprojecten die zijn bedoeld als test en geen vast onderdeel zijn van het productieproces.

bron: FME

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden