Laatste nieuws:

DELFT, 25 januari 2016 11:17

WEpod gaat zelfstandig rijden tussen Ede en Wageningen (video's)

In de garage van de Delftse faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG) wordt hard gesleuteld aan een WEpod. Vanaf juni 2016 rijden deze zelfrijdende busjes tussen het station Ede-Wageningen en het Wageningen University & Research Centre. Passagiers kunnen via een app een ritje bestellen. TU Delft is één van de partners in het WEpod project.

Projectoördinator Riender Happee met de WEpod '
Projectoördinator Riender Happee met de WEpod
1/1

De zespersoons busjes hebben een GPS-systeem aan boord dat is ontwikkeld door de afdeling Geoscience & Remote Sensing, plus 3D-beeld en een radarsysteem ontwikkeld door 3ME en andere partners. Hiermee kunnen de busjes hun omgeving waarnemen en altijd voor andere weggebruikers stoppen. In de garage van CiTG worden deze systemen op dit moment gekalibreerd.

De afdeling Transport & Planning van CiTG bestudeert de veiligheidsaspecten van de route die de busjes afleggen, en de integratie in het transportsysteem.
Projectoördinator Riender Happee verbindt 3ME en CiTG en coördineert nieuwe projecten zoals ‘Safe interaction with vulnerable road users' (recent gehonoreerd door STW).
Op 28 januari rijdt Minister Schultz-Verhaegen het eerste rondje tijdens de officiële testrit met de WEpod in Wageningen.

Meer informatie: website WEpod

 

bron: Engineersonline.nl

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden