Laatste nieuws:

SCHIPHOL-RIJK, 18 januari 2016 13:24

Elektrische formule E-race in Parijs (video)

Op zaterdag 23 april wordt een volledig elektrisch aangedreven autorace gehouden in de straten van Parijs. Renault won vorig jaar de constructeurstitel en is ook dit jaar een geduchte kandidaat.

'
1/1

De volledig elektrisch aangedreven single-seater raceauto’s rijden hun race op zaterdag 23 april 2016 rond het bekende Hôtel des Invalides monument in de Franse hoofdstad. De race is onderdeel van het lopende elektrische FIA Formule E-kampioenschap 2015-2016.

Renault

Renault werkt net als veel andere autofabrikanten aan haar eigen elektrisch aangedreven voertuigen. Tijdens de racedag stelt Renault het aanbod emissievrije Z.E.-modellen tentoon in de zogenoemde ‘e-village’, toegankelijk voor het publiek.

E-dams-team

Het Renault e.dams-team won vorig jaar de constructeurstitel in het eerste seizoen van het FIA Formule E-kampioenschap. Natuurlijk is het Renault e.dams-team extra gebrand op succes als het FIA Formule E-kampioenschap de straten van Parijs aandoet.

Nederlander

De enige Nederlander die meedoet aan de ePrix is de 24-jarige Robin Frijns uit Maastricht. Hij racet voor het Andretti Formula E Race Team, wat rijdt met de Engelse Spark-McLaren.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden