LAS VEGAS (VS), 14 januari 2016 12:14

Auto van de toekomst? (video)

Op de recente CES-beurs in Las Vegas presenteerde Faraday Future een elektrische concept-auto van de toekomst: de FFZero1. De auto is mede tot stand gekomen dankzij het 3Dexperience-platform van Dassault Systèmes.

Het concept van Faraday Future is simpel: wat als een auto stil is, zichzelf bestuurt en je de auto niet meer zelf bezit, maar beschikbaar kunt hebben wanneer jij dat wilt? Daarnaast is de auto helemaal te bouwen naar individuele wensen.

Dit laatste is volgens Nick Sampson, researcher bij Faraday Future (voormalig engineer bij Tesla) te danken aan iets dat de firma ‘variabele productiearchitectuur’ noemt.

Variabele productiearchitectuur

Sampson legt uit dat een variabele productiearchitectuur betekent dat je dezelfde onderliggende basis kunt gebruiken voor meerdere typen voertuigen. Zo zijn het aantal motoren modulair van één tot vier stuks. Ook de accu’s, wielbasis en andere optionele onderdelen zijn te configureren. Zo kunnen snel verschillende modellen worden uitgerold. Sommigen met meer paardekrachten, anderen met een grotere actieradius.

Het bedrijf wil de eerste productieauto in 2018 van de band laten rollen in een gloednieuwe fabriek die binnenkort vlakbij Las Vegas gebouwd wordt.

3Dexperience

Faraday Future concludeerde dat Dassault Systèmes’ 3Dexperience-platform het enige innovatieplatform is dat de vereiste snelle integratie van ontwerpen en technologie mogelijk maakt. Sampson: “In onze aanpak staat de gebruiker centraal en technologie op de eerste plaats, met als ultieme doel de toekomstige auto-ervaring te integreren met het leven van onze klanten”.

"Faraday Future gaat de transport- en mobility-industrie transformeren”, zegt Olivier Sappin, vice-president van Transportation & Mobility Industry bij Dassault Systèmes. “Door te partneren met Dassault Systèmes, kiezen zij voor een bewezen oplossing die snel te implementeren is en het ontwikkelproces aanzienlijk verkort. Tevens kunnen zij daardoor profiteren van onze ervaring met integratiemogelijkheden tussen de automobielindustrie en de hightech-sector.”

Las Vegas

In de nieuwe fabriek in North Las Vegas gaat Faraday Future ook Dassault Systèmes’ ‘Lean Production Run’-oplossing implementeren voor het optimaliseren van de productie, kwaliteitscontrole en real-time inzicht in alle processen. Door het 3Dexperience-platform in de volle breedte te gebruiken, kan Faraday Future een moderne hightech fabriek ontwikkelen die aan de hoogste standaarden voldoet voor het bouwen van een nieuwe generatie auto’s.

Foto's:

Auto van de toekomst? (video)

Het concept van de FFZero1.

FFZero1

© Aandrijvenenbesturen.nl