Laatste nieuws:

BERLIJN (DUITSLAND), HANNOVER (DUITSLAND) EN WASHINGTON (VS), 14 januari 2016 11:13

Obama opent Hannover Messe

De Amerikaanse President Barack Obama zal samen met de Duitse Bondskanselier Angela Merkel de Hannover Messe 2016 openen. Dit kondigden het Witte Huis, de Duitse Bundeskanzleramt en de Deutsche Messe AG aan.

President Barack Obama opent samen met zijn Duitse ambtsgenoot Angela Merkel de Hannover Messe 2016'
President Barack Obama opent samen met zijn Duitse ambtsgenoot Angela Merkel de Hannover Messe 2016
1/1

De Verenigde Staten zijn dit jaar partnerland van de Hannover Messe, die van 25 tot 29 april in het Duitse Hannover plaatsvindt. Obama zal tijdens de officiële openingsceremonie op zondag 24 april aanwezig zijn. Ook zal Obama samen met Merkel op maandagmorgen de traditionele openingsronde maken.

Internationale beurs

“De deelname van President Obama geeft een speciaal signaal af over de internationale aantrekkingskracht van de Hannover Messe”, aldus Dr. Jochen Köckler. Köckler is lid van de raad van bestuur van Deutsche Messe AG. “En de timing is perfect: in het midden van haar herindustrialisatie is de VS een aantrekkelijke zakenpartner voor de industrie geworden. Voor Duitse machine- en fabrieksbouwers is de VS weer de belangrijkste markt”, aldus Köckler.

Hannover Messe

Ongeveer 5000 bedrijven uit 70 landen zullen exposeren op de Hannover Messe 2016. Industrie 4.0 en energietechnologieën zijn kernthema’s van de beurs. Met het motto ‘Geïntegreerde Industrie – Ontdek Oplossingen’ informeert de Hannover Messe de beursbezoeker stap-voor-stap over het transformeren van hun productiefaciliteit in slimme fabrieken voor een digitaal tijdperk en hoe ze intelligente netwerksystemen bouwen voor energieopwekking, -distributie en -opslag.

Amerika

De VS is voor het eerst partnerland van de Hannover Messe. Ongeveer 250 Amerikaanse bedrijven zullen hun oplossingen presenteren in Hannover aan potentiële zakenpartners van over de hele wereld.

Bijna 70 jaar

Volgend jaar (2017) is het overigens 70 jaar geleden dat de eerste Hannover Messe plaatsvond. De industriebeurs vond voor het eerst plaats in 1947. Naar Brits idee zou er een Duitse industriebeurs moeten komen. Met een vleugje Marshall-hulp en veel inventiviteit lukte dat ook. Wegens een gebrek aan hotels in het na-oorlogse Duitsland werden er zelfs klaslokalen omgetoverd tot slaapzalen. Zo kregen veel schoolleerlingen tijdens die eerste beurs vrijaf.

Bezoek de website van de Hannover Messe voor meer info.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (9)

16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden