ALMELO, 14 januari 2016 10:33

Solar Team Twente doet weer mee in 2017

Solar Team Twente heeft groen licht heeft gekregen om een nieuw team samen te stellen voor de World Solar Challenge in 2017. Het was spannend, omdat de besturen van Saxion en Universiteit Twente hadden aangegeven geen ondersteuning meer te geven als het team in 2015 niet zou winnen. Het Twentse team eindigde uiteindelijk als tweede, slechts drie minuten na de nummer één. Stichting Solar Team Twente (waarin Saxion, Universiteit Twente, ROC van Twente en Thales zijn vertegenwoordigd) heeft besloten om toch opnieuw een Twents solarteam te ondersteunen.

Tijdens een huldiging van het Twentse solarteam in het theater in Almelo ontving het studententeam het officiële bericht van de stichting; er komt een nieuw team en er zal een nieuwe zonneauto worden gebouwd. Teamleider Irene van den Hof is blij met de uitspraak: "Het zou ontzettend zonde zijn geweest om niets te doen met de opgebouwde kennis en de ervaring van meer dan tien jaar Solar Team Twente".

Ook de rest van de teamleden is gelukkig met de beslissing. "Er zijn altijd verbeteringen door te voeren, dus de volgende auto kan nog sneller worden," aldus technisch manager Robin Haandrikman, "De teamleden stellen aanbevelingen op voor een nieuwe zonneauto, waardoor er weer nieuwe stappen kunnen worden gezet bij de volgende editie".

Nipt als tweede

Het team leverde eind oktober 2015 een topprestatie door nipt als tweede te eindigen in de prestigieuze Bridgestone World Solar Challenge. Daarnaast ontvingen zij de Innovatie Award voor het zelfbedachte en -uitgewerkte elektrische systeem Sabine, waarmee meer energie kan worden gewonnen tijdens schaduwmomenten op het zonnepaneel.?

bron: Engineersonline.nl

Foto's:

Solar Team Twente doet weer mee in 2017

foto: Gijs Versteeg

© Aandrijvenenbesturen.nl