Laatste nieuws:

NIEUWEGEIN, 14 januari 2016 09:46

Studenten Tech College plaatsen zonnepanelen op dak school.

Op vrijdag 8 januari hebben derdejaars studenten het Tech College, een mbo-college van ROC Midden Nederland, zonnepanelen geplaatst op het dak van hun eigen school in Nieuwegein.

'
1/1

Met dit project hebben de studenten zich bekwaamd in elektrotechniek en duurzame energie. De studenten die de zonnepanelen plaatsten volgen de opleiding Middenkader Engineering, uitstroomrichting Elektrotechniek.

Duurzame energie

Het project maakt deel uit van het vak ‘duurzame energie’ met als doel het realiseren van duurzame energie door plaatsing van een complete zonnepaneelinstallatie. De studenten hebben de gehele installatie zelf ontworpen, de optimale plaatsing berekend, de materialen uitgezocht en besteld en de panelen zelf geïnstalleerd.

Docenten Guillaume van de Kerkhof en Oscar Smeets hebben de studenten bij de uitvoer van het project begeleid. De installatie bestaat uit in totaal acht panelen, die weer bestaan uit vier verschillende sets van twee stuks. Door metingen te doen maken de studenten inzichtelijk wat precies de verschillen zijn in de opbrengst en het rendement van de verschillende panelen.

Duurzaamheid in het onderwijs

Studenten van de opleiding elektrotechniek van het Tech College in Nieuwegein hebben de afgelopen periode intensief aan dit project gewerkt. Duurzame energie wordt steeds belangrijker en daarom heeft Tech College hiervoor extra aandacht in haar onderwijs.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden