Laatste nieuws:

LAS VEGAS (VS), 8 januari 2016 08:10

Robotics-chef Kuffner van Google gaat naar Toyota

James Kuffner, de baas van de robotics-divisie van Google is vertrokken naar Toyota's onderzoeksinstituut in Silicon Valley.

Robotics-expert James Kuffner verlaat Google en gaat naar Toyota '
Robotics-expert James Kuffner verlaat Google en gaat naar Toyota
1/1

Kuffner was een van de medeoprichters van de robotics-divisie en een van de tien mensen die waren gestart met het werk aan de zelfrijdende auto. Hij krijgt een leidende positie in het nieuwe onderzoekscentrum waarin Toyota een miljard dollar heeft geïnvesteerd. Kuffner heeft Google op weg geholpen met het programma voor de zelfrijdende auto en voerde de term ‘cloud robotica' in, nu een van de belangrijkste opkomende gebieden met betrekking tot robotics voor consumenten. De veteraan werd na het vertrek van Andy Rubin in 2014 benoemd tot leider van de Google-divisie.

Gill Pratt, ceo van Toyota Research Institute (TRI), kondigde Kuffner aan als lid van het initiële technische team op een persconferentie tijdens de CES in Las Vegas. Samen met zes andere leden van het team en een adviesraad zal Kuffner zich richten op het invoeren van intelligente systemen en robotica in de toekomstige modellen van Toyota.

Sinds Toyota in november de doelstellingen van het Research Institute onthulde, zijn er op twee locaties onderzoekscentra geopend: één in het Stanford Research Park in Palo Alto en een aan het Kendall Square in Cambridge. Het bedrijf heeft al toegezegd in de komende vijf jaar met vijftig miljoen dollar gezamenlijk onderzoek te ondersteunen naar kunstmatige intelligentie, in de nabij gelegen universiteiten van Stanford en MIT. Het gaat hierbij om de omgang van de consument met de nieuwe systemen en het vinden van toegang tot tal van gegevens die via nieuwe technologieën in auto's worden ingevoerd. (HHemmes)

bron: Automobielmanagement

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden