Laatste nieuws:

LAS VEGAS (VS), 7 januari 2016 09:56

Drone voor personenvervoer onthuld (video)

De Chinese drone-fabrikant Ehang toonde op CES 2016 in Las Vegas een drone die mensen kan vervoeren. De drone, genummerd ‘184’ kan geheel autonoom een persoon van punt A naar punt B vliegen.

'
1/1

Ehang omschrijft 184 als een autonoom luchtvoertuig voor de korte tot middelgrote afstand. De machine heeft acht rotors (twee op iedere hoek) en genereert zo 142 paardenkrachten. Volgens de Chinezen kun je 23 minuten vliegen op zeeniveau. Met een gemiddelde snelheid van ongeveer 100 kilometer per uur kun je ongeveer 16 kilometer ver vliegen voor je een stopcontact nodig hebt.

Een drone van ’app’ ik jou daar

De drone wordt bestuurd via een mobiele app. Je voert gewoon in waar je naartoe wilt en de drone zoekt zelf een weg met behulp van GPS.

Problemen

Als er iets mis gaat met de elektrische motor tijdens de vlucht zijn er meerdere backups. Daarnaast kan de drone zelfstandig landen als de nood aan de man is. De drone is echter nog niet live gedemonstreerd tijdens de CES, omdat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit het ding nog niet goedgekeurd hebben.

Scepsis

Ook de video’s en foto’s van Ehang roepen enige gezonde scepsis op. Alles wat tot nu toe getoond is zijn 3D-renders van het apparaat, gemonteerd in echte helikoptershots; er is nog geen video beschikbaar waarin een mens door het apparaat vervoerd en netjes afgeleverd wordt. Wellicht komt dat nog.

Ook de prijs is nog niet officieel bekendgemaakt door Ehang. Een woordvoerder van Ehang vertelde wel tegen een journalist van PCWorld dat de adviesprijs van de 184 waarschijnlijk tussen de 200.000 en de 300.000 dollar zal liggen, pakweg 185.500 tot 278.000 euro dus.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden