Laatste nieuws:

LAS VEGAS (VS), 6 januari 2016 11:30

Lego’s WeDo 2.0 stoomt kinderen klaar voor techniek (video)

Aan de vooravond van de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas heeft Lego het ‘WeDo 2.0’ techniekpakket voor het basisonderwijs onthuld. Het is een robotica-pakket waarmee kinderen spelenderwijs technische vaardigheden en programmeren kunnen leren.

'
1/1

Acht jaar na de oorspronkelijke WeDo komt Lego nu met een update. WeDo 2.0 is een set bestaande uit een Smarthub, motor en sensoren. De aansturing gebeurt via Bluetooth met een tablet-app of via software op een reguliere computer. Met behulp van een simpele interface kunnen kinderen de Smarthub zelf programmeren.

Wetenschap toegankelijk

Dankzij WeDo 2.0 leren jonge kinderen de basis van wetenschap, techniek, engineering en wiskunde. Lego heeft een curriculum gemaakt met meer dan 40 uur aan lesmateriaal. Kinderen leren bijvoorbeeld om een vrachtwagen te ontwerpen. Er schijnen zelfs lessen te zijn die gaan over biologie, waarin kinderen leren over recycling en bloembestuiving.

Interface

De interface van WeDo is ‘drag-and-drop’ en draait nu al op iPad, Android-tablets, PC’s en Macs. In de tweede helft van 2016 volgt ook ondersteuning voor Chrome Books. Een interface voor Scratch (web-based en desktop) komt in februari beschikbaar voor Macs en in juni voor Windows.

WeDo 2.0 is nu beschikbaar in de VS en het Verenigd Koninkrijk. De educatieve kit is niet goedkoop: ongeveer 2.000 dollar (1864 euro) per klaslokaal.

bron: Lego

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden