Laatste nieuws:

DELFT, 5 januari 2016 13:29

Dwingend verwezen nationale NEN-normen zijn in te zien

De dwingend verwezen nationale NEN-normen zijn nu via NEN Connect in te zien. Het betreft vooral milieunormen, een klein aantal bouwnormen en ‘veiligheidsnormen'.

'
1/1

Met een NEN Connect account kan men online in het gehele assortiment van NEN Connect zoeken en de vrij beschikbare documenten direct inzien. Een NEN Connect account is gratis aan te maken door te registeren. Met een NEN Connect account zijn,  naast een eigen normencollectie,  direct de vrij beschikbare normdocumenten in te zien.

De nationale NEN-normen waarnaar de wet dwingend verwijst zijn nu vrij beschikbaar gekomen. Dit houdt in dat de normgebruiker niet voor deze normen hoeft te betalen om ze te kunnen inzien. Met deze oplossing geven NEN en het ministerie van Economische Zaken (EZ) invulling aan het kabinetstandpunt over normalisatie. Door het ministerie van EZ wordt hiervoor jaarlijks een bedrag aan NEN betaald. Deze afspraak geldt in ieder geval voor de komende vijf jaar.

Meer informatie is te vinden op de themapagina 'Vrij beschikbare normen'

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden