Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 21 december 2015 11:47

Dwars door India in Tuk Tuk op zonne-energie

Tuk Tuk Team Twente, een ‘spin-off' van Solar Team Twente, start op 1 januari met de Rickshaw Run 2016 in India. Het zeskoppige team van (oud-)studenten van de Universiteit Twente en hogeschool Saxion racet van het zuiden (Kochi) naar het noorden (Jaisamler) in twee Tuk Tuk's, het beroemdste vervoersmiddel in India. De teamleden benutten hun technische kennis door de Tuk Tuk's te voorzien van zonnecellen. Tijdens de race wordt er geld opgehaald voor het goede doel.

'
1/1

"Na de World Solar Challenge in Australië zijn zowel wijzelf als heel Twente toe aan een nieuw avontuur", vertelt teamlid Mark Overbeek. "Wij jagen onze jongensdromen nog altijd na. Daarom gaan we dwars door India rijden in een Tuk Tuk. Het is fantastisch samen met je vrienden mee te doen aan een van de meest uitdagende races ter wereld en tegelijkertijd de goede doelen Make-A-Wish en Cool Earth te steunen."

Zonnecellen uit ruimtevaart 

Teamleden Frank, Jeroen, Koen, Mark, Thijs en Tom gaan met hun twee Tuk Tuk's dit avontuur aan. Met deze ultramoderne en voor comfort gebouwde Tuk Tuk's (veredelde zitmaaiers) legt het team in twee weken tenminste 2500 kilometer door India af. De technische kennis onderscheidt hen van de andere teams tijdens de Rickshaw Run. "We nemen zonnecellen uit de ruimtevaart mee om onze Tuk Tuk's van energie te voorzien", zegt Overbeek. "Ook al is de techniek van een Tuk Tuk maar simpel, het Tuk Tuk Team Twente wil natuurlijk het maximale uit deze fantastische machines halen."

Het team doneert de helft van de opbrengst aan de Twentse afdeling van Make-a-Wish foundation en de andere helft aan Cool Earth, dat zich inzet voor de herplanting en het behoud van regenwouden.

Tijdens een recente benefietavond in Café Friends in Enschede zamelde het team al geld in voor deze goede doelen.

Tuk Tuk Team Twente is vanaf 1 januari 2016 live te volgen via Facebook.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden