Laatste nieuws:

BARGTEHEIDE, 21 december 2015 12:45

Nieuw kloppend hart in alle Nord-omvormers

Via een ontwerpverandering doorgevoerd sinds 1 oktober 2015, zal Nord Drivesystems alle frequentieregelaars uitrusten met nieuwe, veelzijdige microcontrollers en nieuwe firmware. Dat geldt zowel voor in de kast gemonteerde als de op de motor gemonteerde toestellen.

'
1/1

Deze upgrade maakt het mogelijk om de omvormers, die oorspronkelijk ontworpen werden voor asynchrone motors, ook te gebruiken voor de besturing van synchrone motoren.

Synchrone motoren worden steeds belangrijker sinds de komst van IE4 efficiencymotoren. Dynamische aandrijvingstaken kunnen nu uitgevoerd worden zonder encoderfeedback. Er zijn aanzienlijke voordelen: klanten die bijvoorbeeld IE3 motoren gebruiken met een encoder kunnen energie en kosten besparen door over te schakelen naar IE4 motoren zonder encoder.

Bovendien zijn de nieuwe generatie Nord-omvormers geschikt voor het uitvoeren van aandrijvingsgerelateerde PLC-functies, wat de belasting van de externe controllers aanzienlijk kan verlichten. In sommige gevallen kunnen de eerder gebruikte mini-controllers zelfs overbodig geworden zijn en volledig weggelaten worden.

De frequentieregelaars ondersteunen de producent-onafhankelijke PLCopen functieblokken voor motion control. Ze kunnen vrij worden geprogrammeerd volgens IEC 61131-3 in 'Structured Text‘ of ‘Instruction List’. Dit maakt de ontwikkeling van toepassingen minder complex en het vermindert de bijhorende kosten. Klantspecifieke aandrijffuncties kunnen via de omvormer PLC worden uitgevoerd zonder toepassingsspecifieke firmware en zijn dus vrij van dure verificatie en validatie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden