Laatste nieuws:

BARGTEHEIDE, 21 december 2015 12:45

Nieuw kloppend hart in alle Nord-omvormers

Via een ontwerpverandering doorgevoerd sinds 1 oktober 2015, zal Nord Drivesystems alle frequentieregelaars uitrusten met nieuwe, veelzijdige microcontrollers en nieuwe firmware. Dat geldt zowel voor in de kast gemonteerde als de op de motor gemonteerde toestellen.

Deze upgrade maakt het mogelijk om de omvormers, die oorspronkelijk ontworpen werden voor asynchrone motors, ook te gebruiken voor de besturing van synchrone motoren.

Synchrone motoren worden steeds belangrijker sinds de komst van IE4 efficiencymotoren. Dynamische aandrijvingstaken kunnen nu uitgevoerd worden zonder encoderfeedback. Er zijn aanzienlijke voordelen: klanten die bijvoorbeeld IE3 motoren gebruiken met een encoder kunnen energie en kosten besparen door over te schakelen naar IE4 motoren zonder encoder.

Bovendien zijn de nieuwe generatie Nord-omvormers geschikt voor het uitvoeren van aandrijvingsgerelateerde PLC-functies, wat de belasting van de externe controllers aanzienlijk kan verlichten. In sommige gevallen kunnen de eerder gebruikte mini-controllers zelfs overbodig geworden zijn en volledig weggelaten worden.

De frequentieregelaars ondersteunen de producent-onafhankelijke PLCopen functieblokken voor motion control. Ze kunnen vrij worden geprogrammeerd volgens IEC 61131-3 in 'Structured Text‘ of ‘Instruction List’. Dit maakt de ontwikkeling van toepassingen minder complex en het vermindert de bijhorende kosten. Klantspecifieke aandrijffuncties kunnen via de omvormer PLC worden uitgevoerd zonder toepassingsspecifieke firmware en zijn dus vrij van dure verificatie en validatie.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden