Laatste nieuws:

LONDEN (ENGELAND), 17 december 2015 14:12

Drones vliegen langer op waterstofcel

Intelligent Energy heeft een prototype ontwikkeld van een waterstof-brandstofcel ‘range extender’ die gebruikt kan worden om de actieradius van drones te verhogen. De nieuwe brandstofcel biedt een langere vlucht en snelle herlaad-mogelijkheid.

3D-concept van een drone met de brandstofcel van Intelligent Energy aan boord.'
3D-concept van een drone met de brandstofcel van Intelligent Energy aan boord.
1/1

Dankzij langer vliegen en sneller opladen worden twee van de grootste uitdagingen aangepakt waar fabrikanten van drones mee te maken hebben. Het prototype van de brandstofcel wordt door Intelligent Energy onthuld op CES 2016 (van 6 tot 9 januari in Las Vegas).

Groeimarkt meer vleugels geven

De markt voor commerciële en zakelijke drones groeit hard. Op dit moment wordt deze groei echter sterk geremd door de korte actieradius en de lange laadtijden. Door een zeer lichte brandstofcel te combineren met een batterij, zorgt de range extender voor enkele vluchturen, in plaats van de gangbare 20 minuten die we bij veel drones zien.

Daar bovenop zorgt een brandstofcel ervoor dat de tijd voor het opnieuw opladen teruggebracht kan worden van één tot twee uur naar één tot twee minuten.

“Drones zijn een van de spannendste nieuwe technologieën. Zelfs met geavanceerde batterijen is hun waarde gelimiteerd. Voor commercieel gebruik moeten ze betere vliegtijden en een hogere actieradius bieden,” aldus Julian Hughes. Hughes is directeur van business development en algemeen directeur van Intelligent Energy’s consumentenelektronica-afdeling. Hughes ziet dankzij de range extender een heel scala aan nieuwe commerciële toepassingen ontstaan voor drones.

Toepassingsgebieden waar een drone met snelle laadfunctie en een langere vliegtijd handig zijn is bij offshore-inspectie, reddingsmissies, luchtfotografie en –filmografie, precisielandbouw, pakketbezorging en meer.

CES 2016

De range extender op basis van deze waterstof-brandstofcel zal op CES 2016 tijdens een speciaal ‘Intelligent Energy Embedded World’-event worden getoond. Bezoekers kunnen dan zien welke impact de brandstofcellen kunnen hebben op apparaten van smartphones en tablets tot drones.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Intelligent Energy voor een afspraak.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden