LONDEN (ENGELAND), 17 december 2015 14:12
Intelligent Energy heeft een prototype ontwikkeld van een waterstof-brandstofcel ‘range extender’ die gebruikt kan worden om de actieradius van drones te verhogen. De nieuwe brandstofcel biedt een langere vlucht en snelle herlaad-mogelijkheid.
Dankzij langer vliegen en sneller opladen worden twee van de grootste uitdagingen aangepakt waar fabrikanten van drones mee te maken hebben. Het prototype van de brandstofcel wordt door Intelligent Energy onthuld op CES 2016 (van 6 tot 9 januari in Las Vegas).
De markt voor commerciële en zakelijke drones groeit hard. Op dit moment wordt deze groei echter sterk geremd door de korte actieradius en de lange laadtijden. Door een zeer lichte brandstofcel te combineren met een batterij, zorgt de range extender voor enkele vluchturen, in plaats van de gangbare 20 minuten die we bij veel drones zien.
Daar bovenop zorgt een brandstofcel ervoor dat de tijd voor het opnieuw opladen teruggebracht kan worden van één tot twee uur naar één tot twee minuten.
“Drones zijn een van de spannendste nieuwe technologieën. Zelfs met geavanceerde batterijen is hun waarde gelimiteerd. Voor commercieel gebruik moeten ze betere vliegtijden en een hogere actieradius bieden,” aldus Julian Hughes. Hughes is directeur van business development en algemeen directeur van Intelligent Energy’s consumentenelektronica-afdeling. Hughes ziet dankzij de range extender een heel scala aan nieuwe commerciële toepassingen ontstaan voor drones.
Toepassingsgebieden waar een drone met snelle laadfunctie en een langere vliegtijd handig zijn is bij offshore-inspectie, reddingsmissies, luchtfotografie en –filmografie, precisielandbouw, pakketbezorging en meer.
De range extender op basis van deze waterstof-brandstofcel zal op CES 2016 tijdens een speciaal ‘Intelligent Energy Embedded World’-event worden getoond. Bezoekers kunnen dan zien welke impact de brandstofcellen kunnen hebben op apparaten van smartphones en tablets tot drones.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Intelligent Energy voor een afspraak.
Dossier Oekraïne op Engineersonline In de nacht van 23 op 24 februari 2022 is Rusland de Oekraïne binnengevallen. Wat is er sindsdien allemaal gebeurd met betrekking op de high tech en Nederlandse industrie? Op collega-website Engineersonline staat een Rusland/Oekraïne-dossier, waarin we de acties, feiten en meningen op een rijtje zetten.
ab op Twitter
Volg ab nu ook op Twitter!
Onze accountnaam is: @aenb
Agenda meer (1)