Laatste nieuws:

BRISTOL (ENGELAND), 26 november 2015 12:28

Roei-bot is gek op smerig water

Onderzoekers aan de Bristol Robotics Laboratory hebben de ‘Row-bot’ ontwikkeld. Deze robot gedijt bij het zwemmen in vies water.

'
1/1

Het team uit Bristol heeft inspiratie gehaald uit de bewegingen van een klein waterdiertje: de gestippelde duikerwants. Dit waterdier voedt zich met het rijke organische materiaal in het vieze water waar het in zwemt.

Row-bot

Het Row-botproject wil een autonome zwemmende robot ontwikkelen die in staat is om oneindig lang te zwemmen in afgelegen locaties. Om te blijven zwemmen slurpt de Row-bot zijn energie uit de omgeving.

Zodra het tijd wordt om energie op te nemen opent de robot een zachte mond en vult door vooruit te roeien zijn ‘maag’ met water. Deze maag is een microbiële brandstofcel (MFC) die energie kan halen uit vies water.

De MFC werkt door het afbreken van organisch materiaal om zo elektriciteit op te wekken. Zodra de Row-bot volledig is opgeladen, zwemt hij weer verder.

Langetermijn-zwemmer

Jonathan Rossiter, robotica-professor aan de University of Bristol: “Het werk toont een cruciale stap in de ontwikkeling van autonome robots die in staat zijn om zichzelf op lange termijn van stroom te voorzien.”

Student Hemma Philamore voegt hieraan toe: “We verwachten dat de Row-bot zal worden gebruikt bij het opruimen van vervuiling bij milieumissies, zoals olievlekken en schadelijke algengroei.” Ook voor lange termijn monitoring van gevaarlijke gebieden kan de robot worden ingezet, zoals plekken waar zich milieurampen hebben voltrokken.

bron: Bristol University

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (9)

16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden