QUANTICO, VIRGINIA (VS), 23 november 2015 14:05

‘Spot’ de vierbenige robot traint samen met soldaten (video)

Op 16 september trainden medewerkers van DARPA en Boston Dynamics enkele soldaten van het Amerikaanse leger in de omgang met ‘Spot’, de vierbenige robot.

Spot weegt 72 kilo, wordt elektrisch gevoed en hydraulisch aangedreven. De soldaten trainden een week lang met de robot op verschillende soorten terrein. Denk hierbij aan heuvels, bossen en bewoonde gebieden.

“We willen blijven experimenteren met vierpotige technologie en manieren vinden waarop dit kan worden ingezet om de mogelijkheden voor oorlogsvoering van het korps mariniers te verbeteren”, aldus Kapitein James Pineiro.

Het hoekje om

Tijdens een oefening in een woonwijk ging Spot als eerste een gebouw binnen en simuleerde het om hoeken kijken op zoek naar vijanden en andere potentiële gevaren.

Volgens Ben Swilling, robot-specialist van Boston Dynamics biedt een robot als Spot veel kansen voor het korps. En de training van de soldaten verliep vlot, vanwege het bedieningsgemak van de robot. Swilling: “Het is eigenlijk heel gemakkelijk om de robots te besturen. We hebben zelfs kinderen van vier jaar oud de robot laten rondrennen.”

Vergeleken met de bekende LS3 en ‘BigDog’ robots is Spot ook nog eens veel lichter en kleiner.

Spot zal voorlopig nog niet operationeel gemaakt worden voor missies, maar het korps mariniers evalueert het gebruik van andere robots voor de toekomst.

bron: United States Marine Corps

Foto's:

‘Spot’ de vierbenige robot traint samen met soldaten (video)

Spot, tijdens de oefening in september.

© Aandrijvenenbesturen.nl