Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 23 november 2015 13:12

Ziekteverzuim FME-lidbedrijven daalt naar 4,0%

Het gemiddelde ziekteverzuim (kantoor en productie) is in 2013 gedaald naar 4,0%. De afgelopen jaren was hier al een dalende trend te zien. Dit blijkt uit het Rapport Arbo & Verzuim 2014 van FME.

'
1/1

FME heeft in 2014 de vragenlijst grondig veranderd. Hierdoor is er niet alleen inzicht welke arborisico’s bedrijven belangrijk vinden, maar ook of bedrijven voldoende maatregelen hebben genomen om die arborisico’s te verlagen. Uit de nieuwe manier van vragen blijkt dat het verlagen van werkstress voor de bedrijven de belangrijkste prioriteit is.

Ook het klimaat van de werkplek, machineveiligheid, fysieke belastingen en het terugdringen van schadelijk geluid scoren hoog. Daarnaast is in 2013 de ongevallenfrequentie (IF) afgenomen tot gemiddelde waarden. Hiermee blijkt de hoge score in 2012 een incident te zijn geweest. In 2013 is de sector weer intensief bezocht door de Inspectie SZW. FME constateert daarom dat van de in 2011 beloofde 'inspectievakantie' niet veel te merken is.

Uit het rapport blijkt verder dat bedrijven aan de slag zijn hun werknemers duurzaam inzetbaar te houden. Bedrijven geven daarbij veel aandacht aan het thema veiligheid en minder aan het thema gezond werken. Hier valt dus nog winst te boeken.

FME-leden kunnen het Rapport Arbo & Verzuim 2014 hier downloaden.

bron: FME

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden