Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 18 november 2015 09:59

FME opent Kansenmeldpunt

Tijdens het FME Jaarevent op 16 november riep FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming bedrijven op om regels, wetten en maatregelen te melden die vernieuwing in de weg zitten óf juist stimuleren. De uitkomsten van dit meldpunt worden begin 2016 aangeboden aan de programmacommissies voor de nieuwe verkiezingsprogramma’s.

'
1/1

“Te vaak zijn er regels, wetten en maatregelen die innovaties en vernieuwing tegenhouden. Of liggen er kansen voor versnelling, maar gaat het oppakken ervan te langzaam. We moeten de overheid daar op wijzen en ze helpen om deze regels, wetten en maatregelen te kunnen wijzigen of weg te nemen en kansen om te versnellen goed in beeld te hebben”, aldus de FME-voorzitter.

Informatie verzamelen

De overheid is een cruciale partner voor de Nederlandse technologische industrie. Om een sterk industrieel vestigingsklimaat te creëren en gezamenlijk grote maatschappelijke vraagstukken het hoofd te kunnen bieden, hebben overheid en industrie elkaar hard nodig. Samenwerking en afstemming zijn daarbij onontbeerlijk en barrières en kansen moeten in kaart gebracht worden. FME neemt met het Kansenmeldpunt het voortouw om deze informatie te verzamelen en te delen met de politiek.

Kansenmeldpunt geopend

Het FME Kansenmeldpunt is tot en met 31 december 2015 geopend. Alle resultaten worden door Ineke Dezentjé Hamming en Ben Brussen van lidbedrijf Bronckhorst Technologies gedeeld met de achterban. Gezamenlijk zullen zij de Top 5 van alle barrières en kansen aanbieden aan de programmacommissies.

bron: FME

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden