Laatste nieuws:

WORCESTERSHIRE (ENGELAND), 9 november 2015 08:54

Tsubaki-kettingen brengen Isle of Man TT-coureurs op het podium

Tsubaki aandrijfkettingen worden gebruikt voor de meest uiteenlopende industriële toepassingen. Maar ook op het circuit levert Tsubaki kettingen aan enkele topcoureurs van de afgelopen Isle of Man TT.

Tsubaki-kettingen hielpen vijf coureurs aan de klassezege bij de afgelopen Isle of Man TT. (Foto door Jon Jessop Photography.)'
Tsubaki-kettingen hielpen vijf coureurs aan de klassezege bij de afgelopen Isle of Man TT. (Foto door Jon Jessop Photography.)
1/1

De Isle of Man TT wordt algemeen als de zwaarste en gevaarlijkste wegrace ter wereld beschouwd. Het circuit bestaat uit 60,7 km afgesloten openbare weg, wat de TT tot één van de grootste uitdagingen in de wegracerij maakt.

De coureurs halen soms 320 km/h op smalle slingerwegen met stenen muren en gebouwen aan weerskanten terwijl ze tot het uiterste geconcentreerd zijn. Bij deze snelheden moet alles heel blijven, niet alleen voor het teamsucces, maar ook voor de veiligheid van de coureur en het publiek.

Tsubaki-kettingen

Afgelopen mei hadden tijdens de beroemde Isle of Man TT vijf winnaars in hun klasse een Tsubaki ketting op hun winnende machine. TT legende Ian Hutchinson van Paul Bird Motorsport haalde de eerste plaats in de twee 600cc Supersport races en de Superstock TT. Hij eindigde als tweede in de Superbike TT en werd in deze klasse verslagen door Nieuw-Zeelander Bruce Anstey van Padgetts Racing, die ook met Tsubaki reed.

Tsubaki deed het ook goed in de Lightweight TT klasse voor Supertwins, waarin RC Express Racing coureur Ivan Lintin zijn allereerste zege behaalde dankzij zijn duurzame Tsubaki ketting en het vorige record 38 seconden scherper stelde.

Cruciale toepassing

Ofschoon Tsubaki gewend is onder hoge druk te moeten presteren, was dit toch een uniek en bloedstollend gebeuren. In elke industrietak zijn Tsubaki-producten cruciaal voor de productiviteit en winstgevendheid, maar ook voor de veiligheid van de medewerkers.

Industrie en motorsport

De principes van een efficiënte krachtoverbrenging zijn in de industrie en motorsport grotendeels gelijk. Kettingen moeten zware wisselende belastingen aankunnen. Minderwaardige producten zullen hierdoor rekken en veel minder presteren.

Lage wrijvingsverliezen zijn ook belangrijk voor een soepele werking, want door het trillen en schuren gaat niet alleen energie verloren, maar zal de ketting ook verzwakken en eerder kapot gaan. Als deze factoren worden beperkt, is de ketting betrouwbaarder, vraagt hij minder onderhoud en zal hij optimaal presteren.

Hoogwaardige kettingen kunnen een productielijn efficiënter en winstgevender maken, maar ook tienden van seconden van de rondetijden afsnoepen en races winnen. Op de Isle of Man TT vertrouwden de topcoureurs op Tsubaki om het podium te halen. Tsubaki is bijzonder trots dat ze dit jaar aan de overwinningen bij zo'n belangrijk motorsportevenement kon bijdragen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden