Laatste nieuws:

VELDHOVEN, 9 november 2015 12:13

Kennis en kansen op de Precisiebeurs 2015

Op 18 en 19 november vormt NH Koningshof in Veldhoven opnieuw het decor voor de Precisiebeurs. Een belangrijk trefpunt voor professionals in de precisietechnologie, mechatronica en fijnmechanische technologie. Het evenement is alweer toe aan haar vijftiende editie.

'
1/1

Dit jaar telt de expositie ruim 300 bedrijven en kennisinstellingen. Tegelijkertijd kunnen de bezoekers zich laten inspireren door een uitgebreid hoogwaardig congresprogramma. Dit bestaat zowel uit exposantenlezingen als keynote tracks met veel aandacht voor Big Science projecten zoals CERN, ITER, ESRF, ESS en E-ELT.

Kansen en ontbijten

Bij Big Science projecten valt veel te halen voor Nederlandse bedrijven. De daadwerkelijk gerealiseerde omzet blijft echter achter. De Precisiebeurs biedt ondernemingen die hier kansen zien ruime gelegenheid om hun kennis te verdiepen en hun business kansen beter te benutten.

Dat kan ook via het Duits-Nederlandse ontbijttreffen, dat ’s ochtends wordt georganiseerd vanuit enkele Duitse en Nederlandse netwerkorganisaties. Een andere manier om op de beurs in contact te komen met bezoekers en exposanten is via de Meet & Match die wordt georganiseerd in samenwerking met de Kamer van Koophandel en EEN (Enterprise Europe Network).

3D metaalprinten

De exposanten zullen opnieuw diverse innovaties tonen. Onder meer het 3D-printen staat daarbij in de schijnwerpers. Niet alleen dankzij leveranciers van 3D-printsystemen, maar ook door (aanstaande) gebruikers van deze nieuwe productietechnologie, die de laatste jaren zoveel stof doet opwaaien.

Zo is bijvoorbeeld de Blok Groep, toeleverancier van hoogwaardige metaalproducten, exposant op de Precisiebeurs. Dit is een van de eerste Nederlandse toeleveranciers die fors investeert in 3D metaalprinten. De groep is in Velsen Noord bezig met het inrichten van een 3D hal voor de twee 3D metaalprinters van Concept Laser. De eerste, een M2 Multilaser, is al gearriveerd, in maart 2016 wordt de X Line 2000R verwacht.

Dit is momenteel de grootste 3D metaalprinter die wereldwijd wordt gebouwd met een bouwplatform van 800x400x500 mm, twee laserbronnen van elk 1 kW en een tweede procesmodule.

Handlingtaken

Maar ook op andere gebieden hebben de exposanten van alles te bieden. Zo demonstreert Festo (standnummer 138) het Mini H-portaal EXCM. Dit is een kinematisch systeem met tandriemaandrijving en vaste motorposities, dat voor een verscheidenheid van handlingtaken inzetbaar is. Dankzij deze bouwwijze hoeft de motor voor het aansturen van de y-as niet meebewogen te worden, wat resulteert in een compact systeem met een hoge netto belastbaarheid in verhouding tot de eigen massa.

Daarmee biedt het Mini-H-portaal een efficiënt vertrekpunt voor handlings- en positioneringstoepassingen in de elektronische en fijnmechanische industrie, maar ook voor zaken als laboratoriumautomatisering.

Meer info over de Precisiebeurs vindt u op www.precisiebeurs.nl.

bron: Mikrocentrum

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

15 april 2024 - Messe Düsseldorf
Tube
15 april 2024 - Messe Düsseldorf
wire
16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden