Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 5 november 2015 14:33

Focus drone en meccanoid robot speelgoed van het jaar (video)

Bij de 42ste Speelgoed van het Jaar-verkiezing zijn de focus drone en de meccanoid robot uitgeroepen tot winnaars. Afgelopen woensdag werden de prijzen uitgereikt in Bovenkarspel op basisschool Willibrordus.

De Meccanoid en de Focus Drone (inzetje)'
De Meccanoid en de Focus Drone (inzetje)
1/1

In de categorie twaalf jaar en ouder won de Focus Drone. Met de drone kunnen kinderen foto’s maken en HD-videobeelden schieten. De drone kan tot 30 meter hoog vliegen.

De Meccanoid G15 KS won in de categorie van tien tot twaalf-jarigen. Deze robot van fabrikant meccano kunnen kinderen zelf bouwen. De robot is er in een variant van 1,2 meter hoog en 0.6 meter hoog.

Met behulp van een tablet is de robot te programmeren en te besturen. De Meccanoid heeft stemherkenning aan boord en kan dansen en moppen vertellen.

Promotie van techniek

De verkiezing van de drone en de Meccanoid zijn positief voor de promotie van techniek onder de jeugd. In het rapport over de Meccanoid schreef de jury: “De jury is zich bewust dat dit een duur artikel is maar ook een artikel met heel veel mogelijkheden en bijzonder innovatief.”

De jury gaf aan dat ze zien dat robots in de speelgoedbranche én in het echte leven een steeds grotere rol gaan spelen.

“Met deze robot is er sprake van integratie van mechanica en programmeren en dat laatste gaat vrij eenvoudig. Een robot die eerst gebouwd wordt en daarna geprogrammeerd. Techniek wordt leuk en je hebt een aandoenlijk en gezellig huismaatje gemaakt”, aldus de jury.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden