SAN MATEO, CALIFORNIë (VS), 2 november 2015 14:30

GoPro toont eerste videobeelden cameradrone (video)

De camera’s van GoPro zijn populair bij waaghalzen, beoefenaars van extreme sporten en vele andere avontuurlijke filmers. GoPro brengt volgend jaar zelfs een camera-drone uit, waarbij hun camera-techniek rechtstreeks in een quadkopter is geïntegreerd. Eind vorige week publiceerde GoPro de eerste beelden gefilmd met deze cameradrone.

De drone zelf is nog niet getoond aan het publiek. Maar de camerabeelden, gefilmd met een prototype, zien er alvast veelbelovend uit. De teaser die GoPro op haar YouTube-kanaal publiceerde is niet achteraf in de montage gestabiliseerd en toont dus goed hoe stabiel de cameradrone van GoPro kan filmen.

Stuntfilmen in hoge resolutie

Hoewel GoPro niet bepaald loslippig is qua specificaties van de drone, kunnen we uit dit filmpje alvast afleiden dat de drone in ieder geval zal kunnen filmen in resoluties boven Full HD. De demonstratiefilm heeft een verticale resolutie van 1440 pixels (1440p). Mogelijk vallen de uiteindelijke specificaties nog hoger uit. Gezien het feit dat zelfs moderne smartphones in 4K kunnen filmen, zou dat ons ook niets verbazen.

Jaarcijfers

De release van deze videobeelden is slim getimed. Onlangs publiceerde GoPro haar kwartaalcijfers. Hieruit bleek de verkoop in Amerika te zijn gedaald met zeven procent. Met dit smaakmakende filmpje hoopt GoPro dit tij natuurlijk te keren. Of de markt hier ook zo enthousiast op inspringt als GoPro en de investeerders ongetwijfeld hopen zullen we zien in 2016.

Foto's:

GoPro toont eerste videobeelden cameradrone (video)

(Foto: GoPro)

© Aandrijvenenbesturen.nl