Laatste nieuws:

SAN MATEO, CALIFORNIë (VS), 2 november 2015 14:30

GoPro toont eerste videobeelden cameradrone (video)

De camera’s van GoPro zijn populair bij waaghalzen, beoefenaars van extreme sporten en vele andere avontuurlijke filmers. GoPro brengt volgend jaar zelfs een camera-drone uit, waarbij hun camera-techniek rechtstreeks in een quadkopter is geïntegreerd. Eind vorige week publiceerde GoPro de eerste beelden gefilmd met deze cameradrone.

(Foto: GoPro)'
(Foto: GoPro)
1/1

De drone zelf is nog niet getoond aan het publiek. Maar de camerabeelden, gefilmd met een prototype, zien er alvast veelbelovend uit. De teaser die GoPro op haar YouTube-kanaal publiceerde is niet achteraf in de montage gestabiliseerd en toont dus goed hoe stabiel de cameradrone van GoPro kan filmen.

Stuntfilmen in hoge resolutie

Hoewel GoPro niet bepaald loslippig is qua specificaties van de drone, kunnen we uit dit filmpje alvast afleiden dat de drone in ieder geval zal kunnen filmen in resoluties boven Full HD. De demonstratiefilm heeft een verticale resolutie van 1440 pixels (1440p). Mogelijk vallen de uiteindelijke specificaties nog hoger uit. Gezien het feit dat zelfs moderne smartphones in 4K kunnen filmen, zou dat ons ook niets verbazen.

Jaarcijfers

De release van deze videobeelden is slim getimed. Onlangs publiceerde GoPro haar kwartaalcijfers. Hieruit bleek de verkoop in Amerika te zijn gedaald met zeven procent. Met dit smaakmakende filmpje hoopt GoPro dit tij natuurlijk te keren. Of de markt hier ook zo enthousiast op inspringt als GoPro en de investeerders ongetwijfeld hopen zullen we zien in 2016.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

15 april 2024 - Messe Düsseldorf
Tube
15 april 2024 - Messe Düsseldorf
wire
16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden