Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 30 oktober 2015 08:15

Automatiseren met refurbished ABB-robots

Midden- en kleinbedrijven die hun productieproces willen versnellen en automatiseren, hebben hiervoor niet altijd de financiële mogelijkheden. Om zo’n eigentijds productieproces toch mogelijk te maken, biedt ABB de zogenaamde premium refurbished robots. Dit zijn gebruikte robots die door ABB in nieuwstaat teruggebracht zijn. Deze robots zorgen voor de begeerde procesautomatisering tegen een relatief klein investeringsbedrag.

De robots ondergaan het refurbishment proces in een speciaal daarvoor gebouwd Global Operation Center in het Tsjechische Ostrava.'
De robots ondergaan het refurbishment proces in een speciaal daarvoor gebouwd Global Operation Center in het Tsjechische Ostrava.
1/1

‘ABB zorgt voor een totale reconditioning van de bestaande robots. Daarbij betreft het niet alleen de hardware, we zorgen ook voor software-upgrades. Tijdens het refurbishment-proces worden uitsluitend originele onderdelen gebruikt. De voorwaarde die ABB aan dit refurbishment-proces stelt, is dat de robot er ‘als nieuw' uitkomt', vertellen Martin Visser en Tijn van Pelt, sales engineers bij ABB Robotics. ‘Tevens is het mogelijk om de refurbished-robot te voorzien van een nieuwe generatie-controller. Deze controller kunt voorzien van de allernieuwste eigentijdse opties, zoals communicatie- en veiligheidsopties', zegt Visser.

Voorafgaand aan de levering test ABB de refurbished robots uitvoerig door middel van een uitgebreide 152-punten-inspectie en de 24-uurs test. Van Pelt: ‘We certificeren de robots daarom ook volgens de meest recente specificaties en veiligheidstandaarden en met de volledige ABB-garantie. We hebben veel refurbished robots op voorraad staan, zodat de robots desgewenst ook op korte termijn leverbaar zijn.'

Refurbished manipulatoren

ABB is naar eigen zeggen de enige organisatie die premium refurbishment robots levert. De organisatie biedt eveneens de mogelijkheid om eigen robots van klanten te laten refurbishen. ‘Daarnaast bieden we refurbished-manipulatoren met 12 maanden garantie. Deze garantieperiode kan desgewenst verlengd worden naar 24 maanden', licht Visser toe. Al met al biedt ABB met zijn premium refurbished robots voor veel mkb-bedrijven een haalbare oplossing om de productiviteit hoog te houden.

Meer dan 1.000 robots

De robots ondergaan het refurbishment proces in een speciaal daarvoor gebouwd Global Operation Center in het Tsjechische Ostrava. ‘ABB opende dit centrum in 2007. Intussen zijn hier al meer dan duizend robots refurbished en heeft dit centrum veel ervaring opgedaan. Aan het refurbishment-proces werken alleen speciaal getrainde engineers. Zij brengen de gebruikte robots volgens strikte procedures in de ‘als nieuw' conditie', besluit Visser.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden