Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 26 oktober 2015 14:25

Rollende mijnenveger ‘Mine Kafon 2.0’ op Constructeursdag 2015 (video)

Op 10 november zal Massoud Hassani van het Eindhovense Hassani Design een presentatie geven op de Constructeursdag over zijn nieuwe rollende mijnenveger. Het doel van Hassani: een geautomatiseerd mijnopruimingssysteem ontwikkelen.

De Mine Kafton'
De Mine Kafton
1/1

Mine Kafon is expliciet bedoeld om voortbewogen door de wind wel een mijnenveld in te rollen. Het is het best te omschrijven als een bal met een heleboel voetjes. De bal heeft het gewicht van een volwassen persoon en als een van de poten op een mijn stapt explodeert de mijn.

Het tuig verliest na de explosie natuurlijk één of meer poten - de bal heeft er ver over de honderd - maar kan in veel gevallen nog steeds verder rollen en meer mijnen onschadelijk maken. En dat tegen een fractie van de kosten - pakweg 60 dollar - in vergelijking tot traditionele mijnopruiming en met minder risico.

Harde realiteit

Een dodelijk mijnenlandschap is helaas voor een groot deel van de wereldbevolking dagelijkse realiteit. Er liggen naar schatting 110 miljoen landmijnen in 70 landen die tot 15.000-20.000 doden per jaar leiden.

Wereldfaam

Het project heeft Massoud Hassani sinds zijn afstuderen wereldfaam bezorgt. Samen met zijn broer Mahmud richtte hij Hassani Design op, waar het Mine Kafon Design Lab deel van uitmaakt. Inmiddels wordt daar door een team van ontwerpers en engineers gewerkt aan een nieuwe generatie van Mine Kafon.

Doel is uiteindelijk een geautomatiseerd mijnopruimingssysteem te ontwikkelen dat met zo min mogelijke menselijke bemoeienis zelfstandig mijnen signaleert, in kaart brengt en opruimt. Op de Constructeursdag komt Massoud laten zien hoe zij dat willen doen en hoe ver het daarmee is.

Bekijk hier het volledige programma van de Constructeursdag 2015.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden