Laatste nieuws:

DELFT, 21 oktober 2015 14:03

Deel je ervaringen via ‘Platform NEN 1010’

NEN 1010 is geen eenvoudige norm. Om ervaringen met deze norm te koppelen aan de nationale en internationale normontwikkeling, richten NEN en de verantwoordelijke normcommissie ‘Installatievoorschriften, lage spanning’ (NEC 64) het ‘Platform NEN 1010’ op.

'
1/1

De NEN 1010 norm wordt regelmatig gebruikt als bindende voorwaarde voor de uitrusting van elektrische installaties. NEN 1010 is daardoor onmisbaar in de Nederlandse elektrotechnische installatiepraktijk.

Ervaringen delen voor verbetering

Om verbeteringen aan te kunnen brengen in toekomstige edities van NEN 1010 en bijbehorende normproducten is normcommissie NEC 64 op zoek naar ervaringen met deze norm uit de dagelijkse beroepsuitoefening. Deze ervaringen kunnen straks gedeeld worden in bijeenkomsten van een klankbordgroep onder de naam ‘Platform NEN 1010’.

Professioneel netwerk

‘Platform NEN 1010’ biedt een professioneel netwerk en discussiemogelijkheid met collega-betrokkenen en specialisten. De gedeelde ervaringen worden gebruikt als input voor de nationale en internationale normontwikkelingen. Ook worden nieuwe ontwikkelingen op de voet gevolgd waardoor het voor de deelnemers mogelijk wordt om te anticiperen op wat gaat komen.

Voor wie

Het platform is bedoeld voor iedereen die:

  • beroepsmatig met elektrische installaties en NEN 1010 te maken heeft
  • in enige vorm keuzes maakt en daarmee verantwoordelijkheid draagt betreffende de veiligheid van elektrische installaties
  • daarover weleens vragen en bedenkingen heeft, en daarover wil praten met collega’s en deskundigen
  • de ontwikkelingen op dit vlak wil volgen om klaar te staan voor de toekomst

Deelname

Van deelnemers wordt verwacht dat zij een actieve deelname hebben in discussies en de bepaling van te belichten onderwerpen. Voor de (minimaal) twee bijeenkomsten per jaar wordt een jaarlijkse bijdrage in de organisatiekosten van € 300,- ex. BTW in rekening gebracht.

Gratis kennis maken

Een eerste kosteloze en vrijblijvende informatieve bijeenkomst staat gepland op donderdag 10 december 2015, van 10.00 – 14.00 uur bij NEN in Delft.

Meer informatie kunt u opvragen bij NEN.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden