STANFORD, CALIFORNIë (VS), 21 oktober 2015 12:12

Autonome DeLorean gaat ‘Back to the future’ (video)

Onderzoekers van de universiteit van Stanford hebben deze week een zelfrijdende DeLorean gepresenteerd. De auto heeft de toepasselijke bijnaam 'Marty'.

Vandaag, 21 oktober, is de dag waar dertig jaar geleden een DeLorean DMC-12 met een tijdmachine naar toe werd gestuurd, althans in de film ‘Back to the Future Part II’ met Michael J Fox uit 1989. Hoewel tijdmachines nog altijd niet tot de werkelijkheid behoren, wordt Back to the Future Day wel gevierd.

Dat gebeurde onder meer aan de universiteit van Stanford waar onderzoekers deze week een zelfrijdende DeLorean lieten zien.

Op Thunderhull Raceway Park in San Francisco maakt de robot-gestuurde elektrisch-aangedreven auto met de bijnaam Marty alle bochten en cirkels die je je maar denken kunt, daarmee bewijzend dat de toekomst misschien toch dichterbij is dan 30 jaar geleden werd gedacht.

Het team achter Marty wil proberen de auto scherper bochten te laten nemen dan een menselijke bestuurder zou doen, wat mogelijk is omdat een autonoom rijdende auto optimaal van de technische mogelijkheden in de auto gebruik kunnen maken.

bron: Automobiel Management

Foto's:

Autonome DeLorean gaat ‘Back to the future’ (video)

Stanford University gaat ‘Back to the future’ met autonoom rijdende DeLorean.

© Aandrijvenenbesturen.nl