Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 20 oktober 2015 10:30

Danfoss film wint prijs op Cannes film festival (video)

De jury van het jaarlijkse film festival, Cannes Corporate Media & TV Awards, heeft de beste films, media en documentaires van vorig jaar gekozen. Danfoss is hierbij in de prijzen gevallen en heeft de “Zilveren Dolfijn” gewonnen voor de productie van de Deense regisseur Christoffer Boe.

'
1/1

"We zijn zeer verheugd deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Onze bedoeling met deze film is het samen brengen van alle lijnen in een organisatie die zich altijd verder ontwikkelt. Het toont de manier waarop onze oplossingen en producten een verschil maken in de huidige samenleving en helpen om de toekomst vorm te geven. Tegelijkertijd wilden wij een film maken die onderscheidend zou zijn en een breed internationaal publiek zou aanspreken. Deze prijs is het bewijs dat dit gelukt is," aldus Mette Refshauge, manager communicatie en branding bij Danfoss.

In de film, die minder dan 10 minuten duurt, maken we kennis met een Amerikaanse landbouwer, een Duitse ingenieur, een Chinese ambtenaar en een Russische verwarmingsinstallateur. Achter hun verhalen ziet u een wereld waarin Danfoss producten op de achtergrond een vitale rol spelen. Volgens regisseur Christoffer Boe was het een uitdaging om dit in een korte film weer te geven.

"Het idee achter deze productie was om de vele Danfoss producten en de sterke focus op innovatie te tonen op een manier die een breed publiek aanspreekt. Hoe worden mensen over de hele wereld beïnvloed door Danfoss producten?

Deze taak was des te lastiger omdat Danfoss een internationale organisatie is die voornamelijk achter de schermen bezig is. De producten worden in gebouwen, ondergronds of in fabrieken toegepast — oftewel, niet voor een ieder zichtbaar. En dat is wat de film probeert over te brengen."

Danfoss was de winnaar in een competitie van 772 films. De Cannes Corporate Media & TV Awards worden jaarlijks gehouden in de beroemde Franse stad. Het evenement wordt gezien als ‘s werelds belangrijkste competitie voor bedrijfsfilms, video’s en documentaires. De jury bestaat uit regisseurs, producenten, academici en leden van de reclame-industrie.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden