Laatste nieuws:

DEN HAAG, 12 oktober 2015 12:10

Dringend technici gezocht in levensmiddelenindustrie (video)

De levensmiddelenindustrie heeft dringend technici en technologische mensen nodig om klaar te zijn voor de toekomst. Onder andere de Week van de Levensmiddelenbranche moet hier verandering in brengen.

'
1/1

Het visiedocument ‘Leren en werken, werken en leren’ (PDF), van de Taskforce Human Capital Agenda Food & Feed, maakt het tekort pijnlijk duidelijk.

Overschot arbeidsplekken

In de grootste tak van de Nederlandse industrie, ontwikkelt kennis en innovatie zich in een razend tempo. De uitstroom van beroepsopleidingen is kwalitatief én kwantitatief niet voldoende om uittredend personeel te vervangen. Naar schatting zijn er tot 2022 rond de 1600 arbeidsplekken per jaar beschikbaar die op dit moment niet ingevuld kunnen worden, aldus Taskforce HCA Food & Feed.

De Taskforce HCA zegt hier met verschillende maatregelen verandering in te kunnen brengen. Bedrijven moeten investeren in de duurzame inzetbaarheid van personeel of samenwerken rond de werving van studenten. Ook moet het beroepsonderwijs in regio’s verdeeld worden naar de behoefte van het regionale bedrijfsleven.

Daarnaast laat de Taskforce HCA weten dat de opleidingen beter op de arbeidsmarkt moeten aansluiten door de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te intensiveren.

Week van de levensmiddelenindustrie

De eerste stap in deze samenwerking vindt van 2 tot en met 8 november plaats, in de vorm van de eerste ‘Week van de Levensmiddelenbranche’, een initiatief van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI).

Veertien voedingsbedrijven uit Noord-Nederland zullen jongeren van het vmbo en havo uitnodigen voor een rondleiding of een open dag. Al eerder, in oktober, geven de bedrijven gastlessen op scholen in hun regio.

Tijdens deze week kunnen jongeren, onder de noemer ‘FutureProef’ op een toegankelijke manier kennismaken met de arbeidskansen in de levensmiddelenindustrie

Meer informatie: www.futureproef.nl.

bron: VMT

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden