VLAARDINGEN, 8 oktober 2015 00:00

Tabellenboek Verspaningstechniek verschenen

In de webwinkel voor CNC Verspaners is het tabellenboek voor verspaningstechniek verschenen. Het is bedoeld voor iedereen die doormiddel van verspaning metalen producten vervaardigt.

In het tabellenboek worden alle moderne technieken op bondige wijze behandeld en de toepassing met illustraties toegelicht. Naast de aanbevelingen voor de te kiezen verspaningsgegevens, worden ook de bijzonderheden over gereedschapskeuze samengevat. Deze informatie is algemeen toepasbaar en niet specifiek merkgebonden.

Van formules tot materialen

De relevante en praktische theorie, wordt daarbij met formules, diagrammen en tabellen heel inzichtelijk gemaakt. Maar in dit boek, met ruim 470 bladzijden, is ook de benodigde materialenkennis uitgewerkt, waaronder de verspaanbaarheid en de sleutel van de normclassificatie.

Ook is het een naslagwerk met veel basiskennis. Kennis die bijvoorbeeld nuttig is voor het kunnen beoordelen van tekeningen, kiezen van snijmaterialen, verklaren van slijtagevormen, of inzage krijgen in kwaliteitsmanagement en statistische methodes.

Het Tabellenboek Verspaningstechniek is een werktuigbouwkundig boek voor op de werkvloer, werkvoorbereiding, in de machinebouw en als naslagwerk in het techniek onderwijs.

Deze titel is in de originele Duitse versie beschikbaar op de website van Het CNC Instructie Buro. Het boek is te vinden onder de rubriek ‘studieboeken’, waar ook een inzagemogelijkheid te vinden is.

Foto's:

Tabellenboek Verspaningstechniek

Het Tabellenboek Verspaningstechniek / Tabellenbuch Zerspantechnik

© Aandrijvenenbesturen.nl