Laatste nieuws:

, 4 oktober 2015 11:52

Veilig en gezond werken steeds belangrijker

Veilig en gezond werken is essentieel voor bedrijven. Het is niet alleen een wettelijke verplichting en persoonlijke verantwoordelijkheid voor de werkgever, het maakt bedrijven ook weerbaarder tegen risico's. Daarnaast vergroot het de omzetkansen omdat steeds meer potentiële klanten veiligheidseisen stellen aan leveranciers. Opdrachtgevers kunnen nl. ook aansprakelijk gesteld worden bij ongevallen.

Veilig werkt beter '
Veilig werkt beter
1/1

Naast menselijk leed leidt een arbeidsongeval niet zelden tot een faillissement als gevolg van schadeclaims en/of stilvallen productie zoals bij brand en imagoschade. Door de komst van social media is een ongeval in no time bekend. Met one-liners als ‘Zonder bhv blijf je liggen' en ‘stilzitten is dodelijk' worden bedrijven bewust gemaakt van de ernstige gevolgen van onveilig en ongezond werken. 15% van de bedrijven is zelfs niet in het bezit van de verplichte Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) bleek vorig jaar uit de veiligheidspoll van Veilig Werkt Beter. En een groter percentage heeft geen actuele RI&E.

Van dinsdag 6 t/m donderdag 8 oktober in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch zijn op Veilig Werkt Beter 2015 concrete oplossingen te vinden voor veilig en gezond werken. Nieuw zijn innovatieve tilhulpmiddelen, meetapparatuur voor gasdetectie, het binnenklimaat en gevaarlijke stoffen, ergonomisch kantoormeubilair speciaal voor dames, e-learning programma voor gezond thuiswerken, apps voor waarschuwen voor gevaarlijke situaties tot extreem beschermende kleding. Er is verder ook een gratis spreekuur RI&E en er zijn workshops, voordrachten en rollenspellen.

Een greep uit het programma:

  • Voordrachten zoals: Verdienen aan de RIE, Gedragsverandering, Grip op agressie, Het sjoelbak syndroom, BHV is meer dan EHBO...
  • Workshops zoals: Een alcohol- en drugsvrije werkvloer is een must voor gezond en veilig werken, Aansprakelijkheid verandert wezenlijk bij inlegzolen veiligheidsschoenen, De Zilverscan voor beoordelen 67-proof, Grip op agressie werkt beter en 7 best practices van slimme online interventies.

Veilig Werkt Beter 2015 staat in het teken van meer winst voor bedrijf, werknemer en omgeving. Het vakevent is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang en meer info via www.veiligwerktbeter.nl  

bron: Engineersonline.nl

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden