Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 1 oktober 2015 13:36

TU/e presenteert 's werelds eerste elektrische toermotorfiets

Het studententeam Storm Eindhoven van de TU/e heeft op 1 oktober een elektrische toermotorfiets gepresenteerd. ‘Storm Pulse’ is de eerste elektrische motor ter wereld die lange afstanden kan afleggen, tot 380 kilometer zonder opladen.

De Storm Pulse (Foto: Bart van Overbeeke)'
De Storm Pulse (Foto: Bart van Overbeeke)
1/1

Het studententeam Storm Eindhoven van de TU/e heeft de elektrische toermotorfiets gepresenteerd. ‘Storm Pulse’ is de eerste elektrische motor ter wereld die lange afstanden kan afleggen, tot 380 kilometer zonder opladen.

Met deze motor gaat het team in 2016 tijdens hun ‘STORM World Tour’ in 80 dagen de wereld rond om de potentie van duurzaam vervoer te laten zien. Televisiepresentator en motorrijder Rick Nieman heeft zich als ambassadeur aan het project verbonden.

Storm Pulse

De missie van studententeam Storm Eindhoven is wereldwijd het imago van duurzaam vervoer verbeteren. Hun elektrische toermotor, genaamd ‘Storm Pulse’, is het toonbeeld van hoe elektrisch vervoer in hun ogen zou moeten zijn: stil, efficiënt en met een actieradius van 380 kilometer een ongekend gevoel van vrijheid. Dat alles combineert Storm met de stoere look die je van een motorfiets verwacht.

Modulair batterijpakket

In het oog springt het door het studententeam zelf ontwikkelde batterijpakket. Met dit pakket, bestaande uit 24 losse cartridges en goed voor maximaal 28,5 kWh aan energie, kan de motor 380 kilometer rijden zonder opladen. Daarbij is het mogelijk om het aantal cartridges aan te passen, zodat een lichter gewicht, en daarmee een sportievere rijstijl, tot de mogelijkheden behoort.

Storm World Tour

Tijdens de zogenoemde STORM World Tour in 2016 gaat het studententeam in 80 dagen de wereld rond. De reis zal over het noordelijk halfrond gaan, door Europa, Azië en Noord-Amerika, en in totaal 26.000 wegkilometers bedragen. De sleutel tot het overtuigen van de wereld ligt volgens Storm Eindhoven in het delen van de beleving. Mensen, maar ook universiteiten en bedrijven, van over de hele wereld kunnen deel uit maken van het ‘Storm Grid’ en elektriciteit of andere faciliteiten aanbieden.

Rick Nieman steunt Storm

Vandaag maakte het team ook bekend dat Rick Nieman, televisiepresentator, journalist en motorrijder, zich als ambassadeur aan het project heeft verbonden, nadat eerder al oud-premier Jan-Peter Balkenende dit deed. Naast Niemans liefde voor motorrijden grijpt vooral het enthousiasme van het team hem aan: “Ik vind het heel bijzonder om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de eerste elektrische toermotor”.

Promotour door Europa

De komende weken maakt Storm Pulse een ronde door Europa. Zo zal de motor begin oktober te bezichtigen zijn op de Intelligent Tranportation Systems World Congress in Bordeaux. Op 9 oktober zal Pulse aanwezig zijn op de Dag van de Duurzaamheid in Pakhuis de Zwijger, te Amsterdam.

Vervolgens krijgt het Engelse publiek de kans om kennis te maken tijdens de Greenpower Final, op 10 en 11 oktober bij Rockingham Motor Speedway. Tenslotte zal de Duitse primeur plaatsvinden tijdens de World of Energy Solutions in Stuttgart van 10 tot en met 12 oktober.

bron: TU/e

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden