Laatste nieuws:

'S-HERTOGENBOSCH, 1 oktober 2015 12:08

Vier redenen om over te stappen naar Solidworks 2016 (video)

Solidworks 2016 is uit. Ontwikkelaar Dassault Systèmes belooft in deze nieuwe versie meer gereedschappen die het werk van de gebruiker gemakkelijker maken. Zo kan de engineer zich richten op het ontwerp en niet op de CAD-software.

Rethink Robotics gebruikt Solidworks voor het ontwikkelen van haar robots, zoals Baxter en Sawyer.'
Rethink Robotics gebruikt Solidworks voor het ontwikkelen van haar robots, zoals Baxter en Sawyer.
1/1

In Solidworks 2016 zitten vooral klantgerichte uitbreidingen. Het pakket is geschikt voor iedereen die losse onderdelen ontwikkeld, complexe producten maakt, of complete productiefaciliteiten ontwerpt.

Vier redenen

Als je kijkt naar de lijst met nieuwe functies van Solidworks 2016, dan vallen de volgende vier vooral op:

 1. Nieuwe gebruikersinterface
  De interface van Solidworks 2016 heeft een opfrisbeurt gekregen. Naast esthetische redenen is Solidworks nu ook geschikt gemaakt voor schermen met zeer hoge resoluties, zoals 4K- of 8K-schermen. De grafische elementen zijn nu geen bitmap-afbeeldingen meer, maar vector-graphics, zodat de interface zijn scherpte behoudt, ongeacht de schalingsinstelling van het beeldscherm.

 2. Thread-functie.
  Hiermee kan er op een onderdeel een fysiek gemodelleerde draad worden weergegeven voor wanneer een model gemaakt gaat worden met een 3D-printer.

 3. Mate controller
  Deze functie helpt de engineer bij het beheerst laten bewegen van samenstellingen met veel bewegingsvrijheid. Posities zijn vast te leggen in een status die de engineer op een later moment op kan halen. Deze informatie kan ook gebruikt worden in Solidworks Animator, om bewegende beelden mee te genereren.

 4. Ontvouwen van oppervlaktes verbeterd
  Het ontvouwen van oppervlaktes is nu ook mogelijk wanneer deze binnencontouren heeft. Ook kan de gebruiker aangeven waar het model ingeknipt moet worden om spanning in het materiaal te verminderen.

Webinars

Op maandag 5 oktober organiseert Cadmes een tweedelige webinar over een aantal nieuwe functionaliteiten van Solidworks 2016.

In deel 1 wordt gedemonstreerd hoe Solidworks 2016 kan helpen bij het ontwerpproces en hoe de nieuwe validatie-tools werken.

Deel 2 behandelt de samenwerkings-opties van Solidworks 2016 en hoe ontwerpen klaargestoomd kunnen worden voor productie.

Via de links in deze zin vind je meer informatie over en gratis inschrijvingsopties voor het eerste Solidworks-webinar en het tweede Solidworks-webinar.

bron: Cadmes

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden