Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 1 oktober 2015 10:43

Samenwerkingsverband GE en PTC stroomlijnt productieprocessen

GE en PTC gaan samenwerken om een productieoplossing aan te bieden binnen de softwaresuite Brilliant Manufacturing van GE. Deze nieuwe oplossing voor het automatiseren van productieprocessen, verkocht onder de GE merknaam, maakt gebruik van de mogelijkheden van ThingWorx, het technologieplatform voor industriële ‘Internet of Things’-applicaties van PTC.

'
1/1

Deze industriële oplossing beschikt over flexibele dashboards en mogelijkheden voor gegevensanalyse, die zijn geïntegreerd met de softwarefunctionaliteit van GE voor de fabrieksvloer.

Industriële Internet der Dingen

De gezamenlijke oplossing verbindt ongelijksoortige systemen, van werkvloer- tot ERP-systemen en combineert een gegevensdashboard met uiterst eenvoudige klik-en-sleep-functies die zijn toegesneden op de specifieke rol van elke gebruiker.

Samenwerking GE en PTC

GE en PTC stemmen hun wereldwijde verkoop- en marketingorganisaties op elkaar af om samen in te springen op wereldwijde kansen in de markt. Productiebedrijf GE zal de gezamenlijke oplossing van GE en PTC in het kader van het ‘Brilliant Factory’-initiatief ook inzetten in zijn eigen productiefaciliteiten.

Brilliant Factory

“Brilliant Factory integreert technische en productieontwerpen, analyseert data om de productiviteit van onze fabrieken te vergroten en optimaliseert de volledige toevoerketen”, aldus Jamie Miller, de Chief Information Officer (CIO) van GE.

“Deze oplossing helpt ons om ervoor te zorgen dat data op eenvoudige en transparante wijze wordt omgevormd tot praktische informatie die bedrijfskritische besluitvormingsprocessen ondersteunt. Dit stelt ons in staat om voor maximale uptime van onze machines te zorgen en de noodzaak van onderhoud te kunnen voorspellen voordat het productieproces beïnvloed wordt”, aldus Miller.

ThingWorkx

Het gebruik van de ThingWorx-technologie van PTC binnen de softwaresuite Brilliant Manufacturing van GE biedt mogelijkheden voor het optimaliseren van productieprocessen in combinatie met:

  • Op rollen gebaseerde productiedashboards met real time productie-KPI’s

  • Gestandaardiseerde KPI-modellen voor alle productiefaciliteiten die verbonden kunnen worden met heterogene systeemomgevingen

  • Samenwerkingsmogelijkheden, waarschuwingen, notificaties en toegang tot uitvoerbare gegevens, ter ondersteuning van een beter gefundeerde besluitvorming.

“Deze technologie is getest in GE’s geavanceerde productiefaciliteiten”, aldus Kate Johnson, chief commerical officer bij Chief GE Digital. “Het gezamenlijke team van GE en PTC staat klaar om een modulaire en robuuste oplossing te leveren aan fabrikanten die hun productieprocessen hoognodig moeten optimaliseren via digitalisering.”

GE en PTC zullen daarnaast samenwerken om ThingWorx te certificeren voor het Predix ecosysteem.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden