Laatste nieuws:

ZüRICH (ZWITSERLAND), 21 september 2015 14:50

Zwitserse drones bouwen touwbrug (video)

Onderzoekers van de ETH Zürich zijn er in geslaagd om drones een touwbrug te laten maken die sterk genoeg is zodat een mens erop kan lopen.

'
1/1

De brug is vervaardigd van Dyneema-touw. Dyneema is een materiaal met een zeer laag gewicht, maar een zeer hoge sterkte. Hierdoor is het ideaal als bouwmateriaal voor vliegende robots.

De universiteit had een proefopstelling gemaakt met twee metalen steigers waartussen de vliegende robots autonoom een brug moesten maken. De brug die de drones hebben gebouwd is 7,4 meter lang en bestaat uit negen touw-delen. De robots hebben doormiddel van knoop- en vlechttechnieken de brug vervaardigd. In totaal is er ongeveer 120 meter Dyneema gebruikt voor de constructie.

Belangrijke stap

Het team van ETH ziet het project als een belangrijke stap in de richting van luchtbouw door robots. Het uiteindelijke doel is om op grote schaal dragende delen in de lucht te kunnen laten bouwen door robots.

De drones

Het vliegende drones waren quadrotor-helikopters, uitgerust met een gemotoriseerde spoel. Hiermee waren de drones in staat om de spanning van het touw tijdens de bouw te kunnen beïnvloeden. Een plastic buis geleidde het touw naar een lossingspunt tussen twee propellers in. Er werd goed rekening gehouden met externe krachten en de trekkracht van het touw, zodat de robots netjes bleven vliegen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden