Laatste nieuws:

OXFORD (ENGELAND), 21 september 2015 13:15

Gebouwbeheersysteem werkt via internet

Een school in Oxford (Engeland) heeft een gebouwbeheersysteem in gebruik genomen dat via internet te besturen is. Via het systeem kan de school verwarming, ventilatie, water, verlichting en meer online regelen.

'
Rechts
1/2

System integrator Global Electrical Solutions (GES) heeft op de school, het EF International Language Centre in Oxford, het gebouwbeheersysteem geïnstalleerd. Door Netbiter Remote Management gateways aan te sluiten op de Rockwell regelpanelen in het gebouw, kunnen gebruikers online de actuele temperaturen, niveaus en het verbruik bijhouden. Ze kunnen zelfs op afstand verlichting inschakelen of ramen openen - kortom: het Internet of Things in de praktijk.

Hoe het werkt

Een Netbiter EC310 gateway wordt verbonden met de Rockwell Micro800 serie PLC's die de verschillende systemen in het gebouw regelen. De Netbiter gateway stuurt data door naar de cloud-gebaseerde Netbiter Argos-service waar deze worden opgeslagen en kunnen worden bekeken.

GES en de gebouweigenaren kunnen inloggen op www.netbiter.net om de actuele waarden te bekijken en installaties zelfs afschakelen, ramen openen en verlichting in- of uitschakelen vanaf hun Netbiter Argos-dashboard. Bovendien kunnen ze via e-mail alarmen ontvangen als bepaalde waarden worden bereikt (bijvoorbeeld als het CO2-niveau te hoog wordt). Het is ook mogelijk om rapporten te genereren over het verbruik en de prestaties in de tijd.

“Het werkt echt heel goed," vertelt Mark Jenkyns, Managing Director van Global Electrical Solutions. “Het is voor ons eenvoudig om grafische dashboards in Netbiter Argos te creëren, daarom gebruiken we het in principe als front-end voor ons gebouwbeheersysteem.”

Minder servicebezoeken

De remote management oplossing is goed ontvangen door Global Electrical Solution’s klanten, zowel omdat het voor een betere controle zorgt, als de (reis)kosten voor onderhoudsbezoeken verlaagt tot een absoluut minimum.

Jenkyns legt uit: “Als de klant een verwarmingsprobleem meldt, er is een gerede kans dat het gaat om een sensorstoring, waarvoor meestal bezoek van een technicus met testapparatuur op locatie nodig is. Met de Netbiter ter plaatse kunnen we nu inloggen in één van de gebouwcontrollers en de real time waarden checken om te bepalen of de sensor defect is of niet, zonder het kantoor te verlaten. Een nieuw onderdeel kan nu in een fractie van de tijd worden besteld en geïnstalleerd.”

Mark Jenkyns ervoer één van de voordelen zelf bij het installeren van de remote monitoring oplossing in één van de schoollokalen: “Toen ik terug op kantoor kwam, realiseerde ik me dat ik vergeten was om het warmwater weer aan te zetten. Maar omdat in het lokaal nu Netbiter was geïnstalleerd, kon ik eenvoudig inloggen en het warmwater met een muisklik inschakelen. Bij veel dienstreizen en onderhoudsproblemen gaat het meestal om eenvoudige oplossingen, zoals deze.”

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden