Laatste nieuws:

AMERSFOORT, 17 september 2015 16:17

Geslaagd IE Motoren Event (+ foto's)

Was het nu de urgentie van de regelgeving was, de wetenschap dat er echt geld valt te verdienen, maatschappelijke betrokkenheid of een combinatie van die drie? In elk geval hebben een goede 250 deelnemers dinsdag 15 september de weg – of het openbaar vervoer – naar de Rijtuigenloods in Amersfoort weten te vinden. In de sfeervolle ambiance van elektrische tractie had daar het – eerste – IE Motoren Event plaats.

Panoramafoto van locatie De Rijtuigenloods. Bezoekers druppelen langzaam binnen. (Foto: Nathan Strik)'
Panoramafoto van locatie De Rijtuigenloods. Bezoekers druppelen langzaam binnen. (Foto: Nathan Strik)
Rechts
1/35

NB: voor een groot overzicht van alle foto's van het IE Motoren Event klikt u rechts van deze tekst op de afbeelding.

De organisatie was in handen van Aandrijven en Besturen, dat hiermee ook zijn twintigste verjaardag vierde. Een keur aan sponsoren ondersteunden het evenement. Zij waren verantwoordelijk voor een breed parallelprogramma aan voordrachten, aangevuld met plenaire sessies .

De bezoekers – afkomstig uit de volledige breedte van de industrie – wisten de opzet zeer te waarderen. ”Ik krijg hier een snel en voor mijn gevoel compleet overzicht van de belangrijkste spelers in de markt”, beargumenteerde een van de bezoekers zijn aanwezigheid. “Interessant om van de verschillende spelers verhalen te horen vanuit de markt. En de richtlijnen die dit jaar en per 2017 actueel zijn”, motiveerde een ander zijn aanwezigheid.

Op de agenda

Energiebesparing staat hoog op de agenda – zelf nu de energieprijzen niet de stijging hebben doorgemaakt die enkele jaren geleden nog werd verwacht. Voor de nodige eindgebruikers op het evenement was dat ook de reden om aanwezig te zijn. “Het speelt bij ons heel erg en we kijken goed of het zuiniger kan. Zeker nu we met een vervangingsprogramma bezig zijn”, zei een van de bezoekers.

Dat er keuze te over is wist ook dagvoorzitter Johan Paulides van vakgroep Elektromechanica en Vermogenelektronica aan de TU Eindhoven. Zijn openingskeynote over reluctantiemotoren vereiste wel de nodige concentratie. Maar zoals hij zei: “Het is nu nog vroeg en iedereen is nu nog helder.” Hij maakte duidelijk dat er nog steeds het nodige gaande is op het terrein van de elektromotoren. Zeker nu ook verschillende typen reluctantiemotoren beschikbaar komen voor toepassing in de industrie.

‘0 of 100’

Karin Jansens die namens MVO Nederland de afsluitende keynote voor haar rekening stelde dat MVO niet alleen staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ook voor ‘Meervoudig Vernieuwen met Optimisme’. Dwars door de Nederlandse industrie en samenleving worden tal van initiatieven ontplooid onder het motto ‘Het gaat om 0 of 100. Minder kan niet.’ Dus 0% afval of 100% klimaatneutraal. En daar word je niet alleen vrolijk van, volgens Jansens, maar daar kan je ook gewoon geld mee verdienen als ondernemer.

Het eerste IE-Motoren Event werd mede mogelijk gemaakt door ABB, ATB Motors, B&R Industriële Automatisering, Bauer Gear Motor, Bege, Danfoss, Eaton, Electro-Abi, Elincom, Elsto, Emerson, Hiflex, Lapp Benelux, Lenze, SEW-Eurodrive, WEG en Weidmüller

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden