TOKIO (JAPAN), 8 september 2015 10:45

Toyota wil in voorhoede ‘computer-assisted’ autorijden

Toyota heeft de beste robot-deskundige van het Amerikaanse ministerie van defensie in huis gehaald en ook nog eens 50 miljoen dollar extra uitgetrokken in een poging voorop te lopen bij de ontwikkeling van ‘computer-assisted’ autorijden.

De Japanse autofabrikant denkt echter niet dat die computer binnen afzienbare tijd alle functies van de autobestuurder over zullen nemen. "Het duurt nog jaren voordat we autonoom zullen rijden," aldus Toyota, dat daarbij voorspellingen van vooral Google dat bestuurderloos rijden binnen een jaar of vijf gemeengoed kan zijn tegenspreekt.

Gill Pratt, die kort geleden is vertrokken bij het Advanced Research Projects Agency van het ministerie van defensie in Washington wordt in Silicon Valley hoofd van de robot-activiteiten van Toyota. Volgens Pratt zal Toyota autorijders over enige tijd de keus bieden om alle rij-activiteiten door computers voor kunstmatige intelligentie ofwel AI over de laten nemen dan wel zelf ‘in command' te blijven. Volgens hem blijft autonoom rijden voorshands echter wel optioneel. "Mensen vinden autorijden vaak leuk en we willen ze dat plezier niet onthouden."

bron: Automobielmanagement

Foto's:

Gill Pratt

Gill Pratt, die kort geleden is vertrokken bij het Advanced Research Projects Agency van het ministerie van defensie in Washington wordt in Silicon Valley hoofd van de robot-activiteiten van Toyota.

© Aandrijvenenbesturen.nl